Atenţie mare, şoferi, la cine vă cere ajutorul! Feriţi-vă de omul cu ghiul

marți, 11 septembrie 2018, 01:50
3 MIN
 Atenţie mare, şoferi, la cine vă cere ajutorul! Feriţi-vă de omul cu ghiul

Atenţie, şoferi: mai mulţi ieşeni reclamă o escrocherie întâlnită în traficul din Iaşi! Aceştia spun că au întâlnit un bărbat oprit pe dreapta care face semn şoferilor aflaţi în trafic să oprească, pentru a le cere bani de carburant, pentru că a rămas în pană de combustibil şi are o problemă urgentă de rezolvat.

În schimb, şi motivând că nu are bani la el, acesta le oferă un ghiul de aur, care este de fapt de tablă. În schimbul inelului, bărbatul misterios, în realitate un escroc, le cere sume de cel puţin 50 de euro sau echivalentul în lei. Un adevărat chilipir, dacă ghiulul chiar ar fi de aur.

Văzut pe centură, la Uricani

Un ieşean a povestit că l-a întâlnit pe acest individ zilele trecute pe centura de la Uricani, însă îl văzuse şi în urmă cu câteva săptămâni în zona Sucevei.

„Zilele trecute am întâlnit pe centura de la Uricani un autoturism de culoare neagră, cu numere străine, cred că Mercedes, pe banda de urgenţă. Lângă maşină se afla un bărbat de aproximativ 30 de ani, bărbierit, în cămaşă, cravată cu steagul Italiei, şi un inel de aur la deget. Face semn să opreşti, că ar avea nevoie de ajutor, şi pretinde că nu vorbeşte româneşte, doar engleza sau turcă. Afirmă că a rămas fără benzină şi întreabă dacă îl poţi duce până la o benzinărie. Din precauţie, am întrebat dacă îmi poate da un act de identitate, şi mi-a spus că nu are, că l-a pierdut. Mi s-a părut ciudat faptul că am văzut acelaşi individ cu aceeaşi maşină trasă pe dreapta pe drumul dintre Fălticeni şi Suceava, cu vreo două săptămâni în urmă“, a relatat un ieşean pe o reţea de socializare.

Un alt ieşean spune că a păţit la fel, în aceeaşi zonă. „Mie mi s-a întâmplat lângă Delphi. Unul la vreo 40 de ani, cu cămaşă şi cravată, avea o maşină gri, cu număr de Turcia. Făcea semn ca are o urgenţă, şi m-am oprit să ajut. El vorbea doar limba italiană, mi-a spus că vine din Turcia şi a rămas fără carburant, şi că îmi dă inelul lui de aur.

Specific că era un ghiul mare, din aur. I-am spus că mă ofer să îl duc la un amanet şi-şi ia singur banii, însă a refuzat. Între timp a oprit un alt şofer şi mi-a spus că este un şarlatan, să închid portierele şi să plec. Am plecat şi am sunat la Poliţie, însă când Poliţia a mers acolo cu o maşină civilă, acesta a plecat“, a completat alt ieşean.

Spunea că ştie doar araba

Acelaşi individ şi maşina neagră a fost observat şi pe alte drumuri, în ţară. „Şi noi era să o păţim la fel, ieri. O maşină neagră, unul care a venit la geam şi cică vorbea doar araba şi engleza. Eu şi soţul am oprit cu gândul să ajutăm omul în drum spre Târgu Neamţ, şi exact aceeaşi situaţie, adică să îi dăm bani că nu are cu ce pune benzină. În schimb, ne dă un inel.

Am plecat, deoarece nu ni s-a părut de încredere“, a mai spus un ieşean. Reprezentanţii Poliţiei Iaşi ne-au spus că nu au primit reclamaţii de acest fel. „Nu avem deocamdată sesizări de acest fel, însă trebuie să fim atenţi la acest fel de întâmplări atunci când ne aflăm în trafic“, ne-au spus cei de la Poliţia Iaşi.

Comentarii