AUDIO Mitropolia va cerceta „teoria” omului hibrid emisă de protosinghelul Mănăstirii Durău
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

AUDIO Mitropolia va cerceta „teoria” omului hibrid emisă de protosinghelul Mănăstirii Durău

GALERIE
Teodosie Paraschiv
  • Teodosie Paraschiv
- +

„Omul 2.0” va fi creat prin vaccinul ARN mesager, explică la slujbe Teodosie Paraschiv (FOTO), de la Mănăstirea Durău

Călugărul preot Teodosie Paraschiv, protosinghelul Mănăstirea Durău, este anchetat de către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei după ce presa a relatat despre predicile pe care le ţinea acesta enoriaşilor: pandemia nu există, vaccinurile conţin cipuri şi un Guvern Mondial creat de extratereştri încearcă să ne controleze. Cazul a fost prezentat public de ReporterIS, care a intrat în posesia unor înregistrări din timpul slujbelor cu ce le spunea călugărul enoriaşilor. „Transumanismul este o mişcare care doreşte crearea unui om nou, a unui om hibrid. Omul 2.0. Adică un om care să fie un fel de organism modificat genetic. Cum se ajunge aicea? Prin ARN mesager care este injectat prin aceste aşa-zise vaccinuri. Scopul acestor vaccinuri sau aşa-zise vaccinuri este ca să ne modifice ADN-ul, să ne transforme în hibrizi. Care să putem uşor să comunicăm, cum am spus, cu sistemul de calculatoare şi cu reţeaua 5G. Reducerea populaţiei prin vaccinare, găsiţi aici (în carte – n.r.) declaraţiile oamenilor politici despre cum vor să reducă populaţia. Prin vaccinare”, este unul dintre mesajele transmise de preot, pe care le-a inclus şi într-o carte. „Ziarul de Iaşi” atrage atenţia că prin vaccinare nu se modifică ADN-ul şi corpul uman nu suferă niciun fel de modificări de acest fel, iar orice neclaritate cu privire la vaccinare trebuie discutate cu medicul de familie sau cu medicii specialişti.

„Aceste mesaje absurde nu au legătură cu realismul autentic creştin”

Călugărul reia în mesajele sale multe dintre temele rostogolite în grupurile conspiraţioniste, chiar şi într-un ziar distribuit la biserici din ţară, inclusiv din Moldova, a căror provenienţă e investigată de autorităţi într-un dosar penal. Pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a explicat că mesajele călugărului nu sunt în regulă, mai ales în aceste „vremuri complicate”, când tocmai din partea membrii clerului „se cere mai multă prudenţă şi mult discernământ cu privire la informaţiile care circulă pe internet sau pe alte canale publice”. „Referitor la cele sesizate în spaţiul public despre unele cuvântări şi anumite texte ale Protosinghelului Teodosie Paraschiv, slujitor la Mănăstirea Durău din Neamţ, facem precizarea că ele nu reprezintă un punct de vedere oficial al Bisericii, ci reprezintă opinii strict personale. Evident, se va face o analiză a acestei situaţii. Poziţia Bisericii a fost încă de la începutul pandemiei aceea de a îndemna credincioşii să se informeze şi să se sfătuiască în privinţa problemelor de sănătate cu medici, cu persoane competente. Este esenţial să cultivăm o credinţă vie şi plină de nădejde, nu să inducem teamă şi panică”, a declarat pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Şi Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a spus tranşant că trebuie luate măsuri împotriva clericilor care face astfel de „derapaje impardonabile”. „Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creştin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realităţi imediate îmbibate de suferinţă şi moarte. Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraţionism apocaliptic şi esenţialmente anticreştine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci şi pe cei ce le răspândesc în diverse medii”, a spus Vasile Bănescu. 

Sursa AUDIO: reporteris.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.