AUDIO: Țeapă cu bilete la Untold. Amenințări – „Vă duceţi la Iaşi în costum de stejar”

sâmbătă, 20 iulie 2019, 02:00
5 MIN
 AUDIO: Țeapă cu bilete la Untold. Amenințări – „Vă duceţi la Iaşi în costum de stejar”

O tânără din Iaşi ne-a relatat cum a fost păcălită de un necunoscut, care i-a vândut bilete false la Untold. „Acest gen de înşelăciune este frecvent întâlnit în perioada tuturor marilor festivaluri”, ne-au spus reprezentanţii unei firme autorizate de vânzări bilete. Vina aparţine, în egală măsură, victimelor, care în loc să cumpere tichetele de pe site-rile autorizate o fac de pe site-urile de anunţuri. Tupeul escrocului, sunat pentru a i se cere banii înapoi: „Treaba e simplă: veniţi la mine, vă bag în curte, vă bag câte un glonţ în cap la fiecare. Am dat de sute de proşti, crede-mă, nu am fost în viaţa mea într-o secţie de Poliţie”.

Tânăra din Iaşi a descoperit în mediul virtual, recent, o ofertă a unei persoane pe care nu o cunoştea şi care propunea vânzarea unor bilete la Untold la un preţ mai mic decât cel oficial. Bianca Timofte a vrut să cumpere două bilete pentru festivalul din Cluj, având să îşi dea seama, ulterior, că a fost victima unei înşelăciuni. Ea era interesată de două bilete care în mod normal costau 800 de lei, dar care pe site-ul OLX se vindeau cu 450 de lei. După ce l-a contactat pe individ, folosind numărul de telefon postat pe site-ul de anunţuri, Bianca Timofte a precizat că i s-a cerut să trimită banii aferenţi „biletelor” prin intermediul unui lanţ de benzinării. Cei 900 de lei i-a trimis pe numele unui anume „Richiteanu Gabriel Vlad”, din judeţul Argeş. Acest nume, identificat inclusiv de Poliţie, apare pe mai multe forumuri pe Internet în legătură cu înşelătorii legate de pariuri. După ce a primit ceea ce păreau a fi biletele la Untold, Bianca a vrut să facă check-in-ul online, şi a aflat că a fost ţepuită.

„L-am sunat să îi cer mail-ul, crezând că asta ar fi problema, căci biletele nu erau cumpărate de pe mail-ul meu, şi nu mi-a mai răspuns toată ziua. A doua zi m-a sunat şi mi-a zis că pot face check-in-ul doar la corturi când ajung la festival, deoarece sunt invitaţii (total fals). Mi-am dat seama că e ţeapă şi i-am spus să îmi trimită banii înapoi căci voi merge la poliţie. A refuzat, jurându-se că biletele sunt valide”, ne-a povestit Bianca.

Vindea bilete false şi la Neversea

Aceasta a mai precizat că a contactat firma al cărei nume apărea pe aşa-zisele bilete vândute de ţepar. Aşa a aflat că respectiva persoană ar fi vândut nenumărate bilete false la Neversea, un alt festival, din Constanţa, care abia s-a încheiat. Contactaţi ieri de ziar, reprezentanţii firmei de vânzări bilete ne-au confirmat cele susţinute de tânără.

„În general cad în plasă cei care îşi cumpără bilete de pe OLX, şi nu de pe site-urile autorizate. Au fost cazuri, într-adevăr, la Neversea, în care tinerii au ajuns la corturi şi au aflat că aşa-zisele lor bilete erau false. Se întâmpla la fel în perioada tuturor marilor evenimente”, ne-au spus reprezentanţii firmei.

Bianca Timofte are şi o ipoteză cu privire la modul în care tânărul reuşea să falsifice biletele: „Deci el le edita în Photoshop, ca să le vândă ca «general pass-uri», pe toate zilele. Am făcut plângere la poliţie, însă mi s-a spus că va dura până voi mai primi vreo veste. Nu mi se pare normal ca un om să se îmbogăţească pe pielea a sute de oameni şi să le strice vacanţa tuturor, iar poliţia să te pună să aştepţi cine ştie cât”.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi ne-au precizat că, în acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru înşelăciune, care este instrumentat la Poliţia Târgu Frumos.

Ameninţările teribile ale escrocului

Pentru că tânăra ieşeancă nu şi-a recuperat banii, a apelat la un prieten, care l-a sunat pe escroc şi „l-a ameninţat că are nişte cunoştinţe în Piteşti pe care le va trimite peste el acasă”.

Persoana care a răspuns la telefon a reacţionat violent, a recunoscut că trăieşte din ţepe, pe care le practică de câţiva ani.

„Data viitoare când mai plăteşti pentru aşa ceva, tu şi tovarăşii tăi să vă gândiţi de două ori înainte. Şi ţi-am spus, nu mă supăra, că s-ar putea să mă pun în mişcare să te caut şi nu o să-ţi convină, crede-mă. Nu sunt genul de om care să caute toţi agaricii, în p*** mea, eu fac 2-300 de milioane pe săptămână, nu mă interesează. Da, din ţepe. Trebuie să profiţi de pe urma proştilor. Asta e viaţa, dacă eşti prost, plăteşti”, spune escrocul, pe înregistrare.

Acesta continuă: „Nu mă interesează de Poliţie. Mă ocup cu chestia asta de cinci ani de zile. Am dat de sute de proşti, crede-mă, nu am fost în viaţa mea într-o secţie de poliţie. Şi nici nu am să mă duc, că nu am de ce. Poliţia nu are ce să-ţi facă (…) O să râdă, în p*** mea, de voi, că sunteţi proşti”.

Declaraţii “marfă” pentru Poliţie

Escrocul termină conversaţia cu o ameninţare teribilă: „Vedeţi-vă dracu’ de treaba voastră, că după aia ajungeţi pe la televizor morţi şi vă întrebaţi de ce Doamne, ce s-a întâmplat, ce am făcut eu. Păi, de aia, că sunteţi proşti (…) Treaba e simplă: veniţi la mine, vă bag în curte, vă bag câte un glonţ în cap la fiecare. Frumos, permis de armă legal, violare de domiciliu, şi voi muriţi ca proştii şi vă duceţi la Iaşi cu picioarele înainte şi în costum de stejar”.

Ieri, am încercat să îl contactăm pe escroc la numărul de telefon pe care acesta l-a publicat pe OLX, însă se pare că a refuzat să răspundă. Am cerut un punct de vedere şi de la reprezentanţii Untold, pe care i-am întrebat dacă li s-au adus la cunoştinţă astfel de cazuri, însă până la închiderea ediţiei nu am primit un răspuns. Între timp, anunţul de pe OLX care a dus la înşelarea tinerei din Iaşi a dispărut.

În imaginea de sus, o fotografie de pe pagina de Facebook a Biancăi Timofte

Comentarii