Carla’s Dreams, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Keo şi Andreea Lazăr. În ceasul al 12-lea, Primăria mimează o cerere de oferte pentru Revelionul de la Palat

vineri, 23 decembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Carla’s Dreams, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Keo şi Andreea Lazăr. În ceasul al 12-lea, Primăria mimează o cerere de oferte pentru Revelionul de la Palat

Carla’s Dreams este capul de afiş al Revelionului în stradă organizat de Primăria Iaşi. Ceilalţi artişti sunt Ovidiu Lipan Ţăndărică, Keo şi Andreea Lazăr. Numele acestora apar în caietul de sarcini aferent achiziţiei de servicii pentru organizarea evenimentului. 

Procedura este una formală, câştigătorul urmând a fi, cel mai probabil, aceeaşi firmă cu care Primăria are o relaţie îndelungată de colaborare la astfel de manifestări. Faţă de alţi ani, achiziţia este lansată foarte târziu, în condiţiile în care abia alaltăieri a fost publicat anunţul. Valoarea contractului se ridică la peste 550.000 lei. În aceşti bani este inclus şi „un spectacol pirotehnic şi de lumini cu drone şi lasere”, spectacol care va avea o durată de 8 minute. Focul de artificii prevede tragerea a minim 2.000 de lovituri, la o înălţime de până la 130 metri. În cazul spectacolului cu drone, acesta va avea loc doar în anumite condiţii: temperaturi pozitive, lipsa precipitaţiilor şi viteza vântului în intervalul 0 – 8 m/s. Dacă va avea loc, lucru destul de improbabil, Primăria solicită 200 de drone iluminate, coregrafia urmând a fi „în diferite formaţii aeriene cu forme geometrice şi mesaje personalizate pentru Iaşi, sincronizate pe un fond muzical”.

Potrivit primarului Mihai Chirica, focul de artificii ar costa 60.000 lei, în timp ce spectacolul cu drone ar necesita costuri duble. În contractul care va fi încheiat cu firma desemnată de Primărie este inclusă şi scenotehnica. Procedura formală de achiziţie are ca termen ziua de 27 decembrie (pentru depunere de oferte), montarea scenei fiind programată două zile mai târziu. Concertul din noaptea de Revelion va începe la ora 21.00 şi se va încheia la ora 01.00. Înaintea formaţiile amintite mai sus, pe scenă vor urca tineri artişti ieşeni. Scena va fi demontată cel târziu pe 2 ianuarie. Concertul de la Palatul Culturii va aduce şi restricţii de circulaţie în zonă, în funcţie de necesităţi.

Comentarii