anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cât se câștigă la vârful Prefecturii ieşene: cine a pus bani deoparte, cine a împrumutat şi cine îşi ţine averea la secret

GALERIE
Bogdan_Cojocaru_prefect_Iasi
 • Bogdan_Cojocaru_prefect_Iasi
- +

După o mentenanță de câteva zile, pagina de internet a Agenției Naționale de Integritate conține acum toate declarațiile de avere și de interese. Prefectul Bogdan Cojocaru le afișase de mai bine de o lună și pe pagina instituției pe care o conduce. Anul trecut, în cont i-au intrat peste 170 de mii de lei, cea mai mare parte fiind banii restituiți din contribuția în calitate de candidat la alegerile parlamentare. 

Față de ultima declarație, în patrimoniul familiei apare o casă și terenul aferent la Miroslava, achiziționate în 2020. În același an, au fost contractate și două credite, în valoare totală de 39 de mii de euro. Pe de altă parte, și conturile de economii s-au înjumătățit anul trecut față de 2019, până la aproximativ 125 de mii de lei.

Marian Grigoraș, subprefectul care a fost prefect până în februarie, a obținut același venit anul trecut ca în 2020, aproape 160 de mii de lei. La fel și soția sa, la Administrația Județeană a Finanțelor Publice, puțin peste 70 de mii de lei. Și creditele multianuale ale familiei, care însumează ceva mai mult de 150 de mii de lei, au rămas de plătit conform graficului de rambursare.

Celălalt subprefect liberal, Adina Gîrjan, a reușit să ramburseze o bună parte din creditul imobiliar și să scurteze scadența de la 2040 în anul 2028. În schimb, familia a împrumutat anul trecut 230 de mii de lei de la o persoană fizică, cu scadența în 2041. Venitul de la Prefectură este similar celui din 2020, aproximativ 130 de mii de lei; la fel și cel al soțului, director în una dintre firmele care administrează Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, 60 de mii de lei.

Secretarul general al Prefecturii conduce același Volkswagen Golf fabricat în 2007. Deși numită în funcție la sfârșitul lunii mai 2021, promovarea a adus veniturilor Nicoletei Rusu doar 3000 de lei, până la ceva mai mult de 89 de mii de lei. Comparativ, dacă veniturile anuale ale șefilor din Prefectură sunt similare celor de la Consiliul Județean, secretarul are consistent mai puțin decât omologul său de la județ, care a a raportat un venit de 119 mii lei.

În subordinea Instituției Prefectului se află servicii precum Direcția de Pașapoarte și cel al Permiselor și Înmatriculărilor. Declarațiile angajaților de aici se supun unor prevederi din Legea salarizării care le permite secretizarea lor. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.