Ce cuprinde scrisoarea înmânată de câțiva tineri lui Nicolae Ciucă. ”Vă solicităm retragerea sprijinului politic…”

vineri, 10 mai 2024, 12:10
2 MIN
 Ce cuprinde scrisoarea înmânată de câțiva tineri lui Nicolae Ciucă. ”Vă solicităm retragerea sprijinului politic…”

În timpul manifestărilor care au avut loc la Iași cu ocazia Zilei Independenței, un grup de tineri, flancat ”generos” de forțele de ordine a înmânat o scrisoare lui Nicolae Ciucă, președintele PNL. Tinerii i-au solicitat să retragă sprijinul politic pentru primarul Mihai Chirica și șeful CJ Costel Alexe, asupra cărora planează numeroase suspiciuni de corupție.

Iată ce cuprinde scrisoarea:

Stimate domnule Președinte Nicolae Ciucă,
Suntem un grup de tineri entuziaști, inimoși și mândri de istoria Iașului. Unii suntem ieșeni, alții suntem studenți, adoptați de acest oraș și ne dorim să rămânem pentru următorii mulți ani aici pentru a ne construi un viitor atât din punct de vedere educațional, profesional, cât și personal.
Am îndrăznit să vă scriem aceste rânduri având informații despre cariera dvs. militară, despre integritatea de care ați dat dovadă de-a lungul timpului și despre faptul că ați reprezentat cu succes România în teatrele de operațiuni din întreaga lume. De astfel de oameni avem nevoie atât la nivel național, cât și la Iași.

Din păcate, în capitala istorică a Moldovei, în ultimii ani, s-au petrecut lucruri care au făcut ca despre Iași să se vorbească mai mult prin prisma dosarelor penale ale liderilor administrativi Mihai Chirica și Costel Alexe, primarul Iașului și președintele Consiliului Județean Iași.
Știți foarte bine că Iașul este unul dintre județele reprezentative ale României, un pol de interes cultural, istoric și economic, care are nevoie de o strategie administrativă clar conturată și de oameni integri care să pună în practică proiecte și investiții importante.

Din păcate, în ultimii 4 ani aceste lucruri au lipsit cu desăvârșire. Mai mult, despre orașul și județul în care locuim s-a vorbit numai într-un context negativ, accentul fiind pus pe zona de corupție și lipsă de integritate.

Parcursul european al României ne obligă să nu promovăm corupția și cu atât mai puțin persoanele acuzate de instituțiile statului de astfel de fapte. Avem încredere că în ceasul al doisprezecelea, ținând cont de înalta probitate morală de care dați dovadă și de respectul acordat ieșenilor veți acționa pe cale de conscință.

Stimate domnule Președinte,
Gândiți-vă la viitorul orașului nostru, la modul în care elevii și tinerii trebuie să perceapă modelele de viață pe care să le urmeze ca exemplu și vă solicităm retragerea sprijinului politic acordat primarului Iașului Mihai Chirica și președintelui Consiliului Județean Iași Costel Alexe, amândoi dublu inculpați în dosare penale pentru fapte de CORUPȚIE sau asimilate corupției.

Semnat, ”Tineri ieșeni coreți și preocupați de viitor”

Comentarii