Cei mai mulţi candidaţi din ultimul deceniu la USAMV. Concurență de 7,8 la Medicină Veterinară

luni, 27 iulie 2020, 01:58
2 MIN
 Cei mai mulţi candidaţi din ultimul deceniu la USAMV. Concurență de 7,8 la Medicină Veterinară

Peste 2.000 de dosare au fost depuse la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” în perioada admiterii, vineri fiind ultima zi în care platforma online şi punctele fizice au mai fost deschise pentru a primi candidaturi. 

Conform reprezentanţilor instituţiei de învăţământ superior, vorbim de cele mai mari cifre din ultimii zece ani, în 2013 existând o situaţie similară cu privire la numărul de candidaţi înscrişi, dar anul acesta a fost depăşită cu puţin. Rectorul USAMV Iaşi, prof.dr. Gerard Jităreanu, a declarat pentru „Ziarul de Iaşi” că aşteaptă în continuare să vadă cum se reflectă aceste cifre în situaţia finală a admiterii, care va fi gata miercuri, când este ultima zi de depunere a actelor în original şi a confirmării locurilor. „Chiar avem toate locurile ocupate, şi la buget, şi la taxă, să vedem acum câţi sunt cei care vor rămâne. Ca număr de candidaţi este cel mai bun pe care l-am avut în ultimii 10 ani. La Medicină Veterinară am avut un număr foarte mare de candidaţi, dar şi la specializări precum Biologia, de la Facultatea de Agricultură, unde ne acopeream locurile la buget uneori şi în toamnă, acum avem 3 candidaţi pe un loc bugetat”, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu.

În mod concret, la USAMV au fost depuse 2.037 de dosare pentru cele 623 de locuri la buget şi 295 la taxă. La Facultatea de Agricultură au fost 718 de dosare depuse pe 274 de locuri la buget şi 70 la taxă, cea mai mare concurenţă fiind la Inginerie şi managementul afacerilor agricole, unde au fost 4,4 candidaţi pe un loc bugetat. La Facultatea de Horticultură au fost depuse 210 dosare pe 123 de locuri la buget şi 45 la taxă, la Ingineria mediului fiind cea mai mare concurenţă, de 2,3 pe un loc bugetat.

La Facultatea de Zootehnie au fost depuse 381 de dosare pe 133 de locuri la buget şi 75 la taxă, cea mai mare concurenţă fiind la Controlul şi expertiza produselor alimentare, de 4,6 pe un loc bugetat. În final, cea mai căutată facultate de la USAMV a fost Medicina Veterinară, absolvenţii profitând de faptul că anul acesta nu a fost susţinut examenul de admitere introdus în ultimii doi ani: au fost 728 de candidaţi pe 93 de locuri la buget şi 105 la taxă, o concurenţă de 7,8 pe loc bugetat.

Comentarii