Chirica şi-a anunţat candidatura la Primărie, în proporţie de 99,9% din partea PNL: „bătălia va fi pe viaţă şi pe moarte”

miercuri, 30 august 2023, 19:44
2 MIN
 Chirica şi-a anunţat candidatura la Primărie, în proporţie de 99,9% din partea PNL: „bătălia va fi pe viaţă şi pe moarte”

Primarul Mihai Chirica va candida anul viitor pentru al treilea mandat în fruntea Iaşului. Edilul a confirmat ieri că îşi va depune candidatura şi a spus că va reprezenta PNL la scrutinul care va avea loc în toamna anului 2024.

„În proporţie de 99,9%, da (voi candida, n.r.) din partea aceleiaşi formaţiuni electorale şi cu acelaşi succes, asta pentru cunoscători”, a spus primarul, întrebat ieri de jurnalişti dacă va candida anul viitor la alegerile locale.

Mihai Chirica a făcut această declaraţie în contextul în care a precizat, într-o conferinţă de presă, că anul 2024 va fi „un an greu”, iar „bătălia va fi pe viaţă şi pe moarte”.

„Se vor utiliza metode neortodoxe peste tot, dar noi suntem pregătiţi, suntem antrenaţi, şi cred că avem şi această, nu ştiu, alură a câştigătorilor şi ştim cum să abordăm lucrurile”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Alegerile locale de anul viitor se vor desfăşura la finalul lunii septembrie întrucât, în 2020, din cauza pandemiei Covid, scrutinul a fost amânat din iunie până în toamnă.

Mihai Chirica ocupă funcţia de primar din primăvara anului 2015: iniţial, ca interimar (după arestarea lui Gheorghe Nichita) şi, ulterior, şi-a adjudecat două mandate – în 2016 a câştigat din postura de candidat PSD, iar în 2020 a fost sprijinit de PNL. În actualul mandat de primar, Mihai Chirica a fost inculpat în mai multe dosare penale, în relaţie cu activitatea de urbanism a Primăriei. Pentru scurt timp, în februarie 2023, a fost şi sub control judiciar şi nu şi-a putut exercita atribuţiile.

Deocamdată, niciun partid local nu şi-a anunţat oficial candidaţii la alegerile locale, dar există pretendenţi: Marius Bodea şi Cosette Chirchirău la USR, iar Bogdan Balanişcu la PSD. În context, amintim că, anul viitor vor avea loc patru sesiuni de alegeri care vor debuta cu europarlamentarele (în iunie) şi vor continua cu localele (septembrie), parlamentare şi prezidenţiale (noiembrie sau decembrie). 

Comentarii