anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

UPDATE: Concursul de manager al celui mai mare spital din Moldova: cea mai “piloasă” candidată, eliminată

GALERIE
Iasi_Petru-Movila-si-Raluca-Neagu (1)
 • Iasi_Petru-Movila-si-Raluca-Neagu (1)
- +

Deşi pare oarecum hilar, Raluca Neagu-Movilă, soţia fostului deputat şi actualului city-manager al Iaşului, Petru Movilă, a fost scoasă din competiţie pentru că a depus la dosar un proiect de management prea lung. În anumite medii, ea era cotată cu prima şansă, datorită relaţiilor politice, între cei patru candidaţi

 

UPDATE: Raluca Neagu Movila a depus o plângere la Contenciosul Administrativ prin care cere anularea concursului de ocupare a funcţiei de manager al Spitalului Clinic de Urgenta Sfântul Spiridon. Aceasta mai solicita suspendarea pe perioada concursului a actualului manager interimar, Daniel Timofte. Amintim ca, Raluca Neagu Movila a fost eliminata din concurs pe motivul ca ar fi depăşit numărul de pagini la proiectul de management. Contestaţia la adresa ei a fost depusa de Daniel Timofte, actualul manager interimar al spitalului.

Replica managerului Daniel Timofte la acuzațiile Ralucăi Movilă poate fi citită AICI

TEXT INITIAL: Prima etapă a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Sfântul Spiridon s-a încheiat cu o înfrângere a unui candidat cotat de unii cu prima şansă. Medicul primar Raluca Neagu-Movilă, care coordonează şi activitatea Centrului Regional de Transplant, a fost eliminată din concurs. Motivul pare, e drept, uşor hilar: în proiectul de management depus, a scris mai mult decât trebuia. Mai exact, a depăşit numărul maxim legal de 20 de pagini. Pentru că proiectele de management ale candidaţilor sunt publice, cel care a sesizat acest aspect, şi care a depus şi contestaţie, a fost medicul primar chirurg Daniel Vasile Timofte, actualul manager interimar al unităţii medicale, anterior director medical al aceluiaşi spital. Drept urmare, “Comisia de soluţionare a contestaţiilor pentru concursul de ocupare a postului de manager la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Spiridon, în urma contestaţiei depuse de candidatul Timofte Daniel Vasile din 23 august a.c., privind rezultatul verificării dosarelor de concurs(...) decide cu privire la nerespectarea numărului de pagini reglementat pentru proiectul de management depus de către candidata Neagu-Movilă Raluca, admite contestaţia, constată neîndeplinirea condiţiilor legale de participare la concurs a candidatei şi decide respingerea acesteia”.

Daniel Timofte a încercat prin contestaţia depusă să îi elimine şi pe ceilalţi candidaţi. Şi aici este vorba despre surpriza concursului, ec. Ioan Bârliba, fostul manager al instituţiei, cel care în urmă cu un an şi jumătate spunea depunându-şi demisia că are alte proiecte de făcut pe viitor, dar şi de juristul DSP Iaşi, Vasile Rusu. În cazul celor doi, dar şi în cazul Ralucăi Neagu-Movilă, Daniel Timofte constesta faptul că aceştia ar fi tratat în proiectul de management depus mai multe teme decât prevede legislaţia de concurs. “Cu privire la contestaţia referitoare la nerespectările art.15 alin.1 din OMS 1520/2016 de către candidaţii Neagu Movilă-Raluca, Bârliba Ioan, Rusu Vasile, în care se stipulează obligativitatea candidaţilor de a alege o singură temă ce urmează să fie tratată în proiectul managerial, comisia reţine că aspectele sesizate de contestatar nu fac obiectul atribuţiilor comisiei de soluţionare a contestaţiilor în această etapă de desfăşurare a concursului”, se precizează în răspunsul dat la contestaţia depusă de Daniel Timofte.

Drept urmare, la ultima probă a concursului, cea de prezentare a proiectului managerial, se vor prezenta Daniel Timofte, Ioan Bârliba şi Vasile Rusu. Eliminarea, legală de altfel a Ralucăi Neagu Movilă ridică oarecum semne de întrebare, mai ales că regulamentul de concurs în care este stipulat numărul maxim de pagini pentru proiect este public. În plus, în anumite medii din spital, şi nu numai, Raluca Neagu-Movilă era creditată ca având prima şansă la acest concurs. Şi asta nu ca urmare a calităţilor ei manageriale, existente sau nu, ci pentru faptul că aceasta este soţia şefului PMP Iaşi, Petre Movilă, fost deputat, fost vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, un om (cel puţin fost) influent în acest domeniu, dar şi actual city manager al Primăriei Iaşi. Totodată, acesta era cunoscut şi ca fiind apropiat de Ioan Bârliba, fost manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Spiridon. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.