Un caz uluitor

Crima dinaintea nunţii. Dascălul şi-a ucis soţia apoi a cântat psalmi lângă părintele paroh

miercuri, 22 august 2018, 01:50
4 MIN

O grozăvie inexplicabilă şi fără margini zguduie de câteva zile mica comunitate a comunei Ciorteşti. Dascălul bisericii din localitate, om aşezat şi liniştit, gospodar şi cunoscut de întreaga suflare a satului, şi-a ucis soţia într-un mod uluitor, cu numai câteva zile înainte de nunta fiicei, pe care o pregăteau împreună. A lovit-o cu o bâtă în cap, apoi i-a dat foc, lăsând-o să agonizeze până a doua zi, când i-a dat apoi loviturile fatale. După aceasta s-a dus la biserică, participând la treburile parohiei alături de preot, rânduieli specifice unei zile de sâmbătă. Dascălul se pare că şi-a ieşit din minţi după ce şi-a găsit soţia băută. Chiar şi aşa, nimeni nu înţelege crima odioasă. „Era o familie absolut normală, atât ea, cât şi el. Se mai certau, însă nu tare. Nu era consumator de alcool. Suntem şocaţi“, ne-a declarat primăriţa Alina Apostol.

O crimă îngrozitoare a zguduit liniştita comunitate din Ciorteşti în ultimele zile. Dascălul bisericii din localitate, mâna dreaptă a preotului parohiei, şi-a ucis soţia într-un mod inimaginabil, după ce a lăsat-o să agonizeze o noapte şi o zi. Fiica celor doi, în vârstă de 20 de ani, este cu atât mai îngrozită cu cât ea, alături de toată familia, se pregătea de nuntă: peste zece zile urma să se căsătorească. Nimeni din sat nu înţelege nimic: ce l-a apucat pe dascăl?

O noapte de agonie

Grozăviile s-au întâmplat vineri noaptea, atunci când, după câte se pare, într-un moment de rătăcire şi furie, Eugen Petrucă, în vârstă de aproximativ 50 de ani, şi-a acuzat nevasta că a băut prea mult alcool. Apoi, înfuriat, a lovit-o în cap pe soţia sa, Petronela, cu un par, după care a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc, în curtea locuinţei. După ce a lăsat-o pe soţie să ardă, fiind în agonie, bărbatul a spălat-o şi a transportat-o în casă, unde a lăsat-o efectiv să moară în chinuri, fără îngrijiri medicale. Femeia a agonizat toată noaptea.

A doua zi dimineaţă, ucigaşul a plecat de acasă la biserică, şi a făcut inclusiv treburi specifice muncii de dascăl prin sat, specifice şi unei zile de sâmbătă, alături de preot (pomeniri etc.), dar şi trimis de către preot, la diverse servicii bisericeşti.

Biserica „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul“, la care era dascăl de ani buni Eugen Petrucă

Nimeni nu ştia încă nimic la acel moment, în afară de criminal. În cursul după-amezii, însă, fiica celor doi, care locuieşte în străinătate, şi-a sunat tatăl şi l-a întrebat de ce nu răspunde mama ei, pe care o sunase insistent. Acesta i-ar fi răspuns că femeia este grav bolnavă, şi că are nevoie de o ambulanţă. Au sunat la 112, iar când au sosit medicii, femeia era deja moartă. Seara, dascălul bisericii era deja în cătuşe, spre mirarea şi şocul comunităţii.

Primăriţa: „Familie absolut normală“

Poliţiştii l-au reţinut pe dascăl, apoi, instanţa l-a arestat pentru 30 de zile, dovezile fiind indubitabile. „La data de 20 august, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului P.E. din comuna Ciorteşti cu privire la comiterea infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie. Din probatoriul administrat a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în seara de 17 august 2018, după ce şi-a lovit victima, soţia sa, cu bâta, inculpatul ar fi stropit cu benzină, după care i-ar fi dat foc, iar mai târziu ar fi târât-o în casă, unde a lăsat-o până a doua zi, cănd ar fi exercitat alte acte de violenţe asupra ei, toate leziunile conducând în scurt timp la decesul victimei. Tribunalul a admis propunerea de arestare preventivă pentru o periodă de 30 de zile“, au precizat procurorii Parchetului Iaşi.

Gestul dascălului bisericii din Ciorteşti este cu atât mai îngrozitor cu cât, pe data de 1 septembrie, adică peste numai 10 zile, fiica lor trebuia să oficieze nunta. Invitaţiile au fost trimise deja apropiaţilor, însă cel mai probabil nunta nu va mai avea loc. Ceremonia trebuia să aibă loc într-un restaurant din municipiul Iaşi.

Localnicii din Ciorteşti nu pot explica gestul bărbatului, cu atât mai mult cu cât acesta era mereu în contact cu cele sfinte. „Noi am fost cu toţii şocaţi. Nimic nu a prevestit acest fapt. Era o familie absolut normală, atât ea, cât şi el. Se mai certau, însă nu foarte tare. Iar el nu era consumator de alcool. Noi suntem şocaţi de ceea ce s-a întâmplat şi nu putem explica ce a fost în capul lui. Regretăm faptul şi ne exprimăm regretul fiicei acestuia“, a spus Alina Apostol, primarul comunei Ciorteşti.

Comentarii