Cum vor intra 8 milioane de lei de la UE în conturile Politehnicii

sâmbătă, 26 octombrie 2019, 01:50
2 MIN
 Cum vor intra 8 milioane de lei de la UE în conturile Politehnicii

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi a lansat în cursul zilei de ieri proiectul AntreprenorIng în valoare de aproape opt milioane de lei, proiect care are drept obiectiv creşterea participării şi a nivelului de educaţie pentru elevi, studenţi şi cadre didactice. Proiectul este destinat, în principal, grupurilor vulnerabile, adică elevilor sau studenţilor proveniţi din medii defavorizate. 

Proiectul, intitulat „Dezvoltarea culturii antreprenoriale a studenţilor de la inginerie şi arhitectură prin crearea unei reţele de centre de pregătire în antreprenoriat-AntreprenorIng” este finanţat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Cu un buget de 7.888.735,48 de lei, proiectul se va desfăşura în cadrul Universităţii Tehnice în perioada 2019-2021 prin asigurarea de sprijin financiar studenţilor şi elevilor, prin creşterea atractivităţii ofertei educaţionale, dar şi prin îmbunătăţirea competenţelor cadrelor didactice.

Managerul proiectului este prorectorul responsabil cu activitatea didactică la nivelul universităţii, prof. univ.dr.ing. Neculai Seghedin. Printre obiectivele proiectului se numără asigurarea unui sistem de management şi de control performant şi riguros prin monitorizarea continuă a rezultatelor obţinute, creşterea participării la învăţământul terţiar universitar şi non-universitar organizat în cadrul TUIASI, conştientizarea beneficiilor educaţiei de nivel superior şi sprijinirea accesului la învăţământul terţiar şi îmbunătăţirea nivelului de competenţe pentru 80 cadre didactice din cadrul învăţământului terţiar universitar organizat în cadrul universităţii.

De asemenea, se doreşte diversificarea ofertelor educaţionale în învăţământul terţiar universitar tehnic şi crearea la nivelul universităţii a unei reţele de centre de instruire în domeniul antreprenoriatului, cuprinzând toate cele 11 facultăţi existente. În cadrul proiectului vor fi dezvoltate patru domenii de specializare inteligentă şi vor fi create cele 11 spaţii, amenajate cu cele mai moderne condiţii de învăţare.

Comentarii