anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Dan Barna: Forţa unei coaliţii nu vine din generozitatea liderului

GALERIE
barna
 • barna
- +

Vicepreşedintele USR, fostul vicepremier Dan Barna, a declarat, joi seară, că speră ca, după criza guvernamentală care are loc în această perioadă în România, să existe cu adevărat coaliţii unde fiecare partener este respectat de lider. Barna a adăugat că în zilele următoare se anticipează un USL 2.0. Dan Barna a declarat că USR a fost singurul partid care a fost consecvent.

”În toată această perioadă, singurul partid care a fost consecvent pe mesaj a fost USR, care a spus foarte clar, am avut un acord de coaliţie, am bătut palma pe el, încă premierul interimar demis l-a încălcat, ne-am aşezat la masă şi am clarificat lucrurile şi am spus că poate a fost o neînţelegere, sunteţi la început de drum, sunteţi tânăr, vorbesc de momentul Vlad Voiculescu. Am scris pe hârtie cum vom proceda mai departe, s-a repetat situaţia cu Stelian Ion într-un mod şi mai ridicol din punct de vedere a ceea ce înseamnă managementul unei coaliţii. Am spus, bun, în momentul în care procedăm aşa, coaliţia, se încheie, nu mai aveţi sprijinul nostru şi de atunci am rămas consecvenţi pe această direcţie pe care noi o considerăm firească, etică şi corectă pe ceea ce înseamnă coaliţie în România”, a declarat Dan Barna.

Barna a precizat că speră ca în România să existe cu adevărat coaliţii care să guverneze.

”Această criză cred şi sper să construiască ideea de coaliţii posibile în România, nu vorbesc de ce se anticipează în zilele următoare, un USL 2.0. Despre asta putem să speculăm. Dar până acum în România nu a existat coaliţii pe bune, cum vedem în Olanda, Germania, Belgia, Italia. Prima grijă a premierului este ca toţi partenerii din coaliţie să fie mulţumiţi şi respectaţi. Fiecare membru din coaliţie vine cu eligibitatea cetăţenilor”, a mai declarat Dan Barna.

Vicepreşedintele USR a mai declarat că în coaliţia din care partidul său a făcut parte, liderul a considerat că ceilalţi membrii ”sunt acolo prin generozitatea sa”.

”Tot timpul premierul a considerat că ceilalţi membri ai coaliţiei sunt acolo prin generozitatea sa sau a PNL, ori într-o coaliţie, în toată Europa şi asta cred că se va schimba în România în coaliţiile care sper să urmeze de-adevărat, fiecare partener e acolo prin voturile cetăţenilor care au zis noi îi vrem pe USR, noi îi vrem pe PNL, noi  îi vrem pe UDMR şi atunci fiecare vine acolo cu ceea ce a obţinut de la cetăţeni”, a declarat Dan Barna.

Darna a vorbit şi despre forţa unei coaliţii, afirmând că aceasta vine din respectarea partenerilor.

”Forţa unei coaliţii vine din respectarea partenerilor că fiecare reprezintă un electorat, nu din generozitatea liderului de coaliţie”, a declarat Dan Barna.

Aflați amănunte de pe news.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.