Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESA

De vineri, la tarabele din Piaţa “Alexandru cel Bun” se va plăti cu cardul

GALERIE
Piata Alexandru cel Bun POS plata cu cardul_7Piata Alexandru cel Bun POS plata cu cardul_3Piata Alexandru cel Bun POS plata cu cardul_4Piata Alexandru cel Bun POS plata cu cardul_1
  • Piata Alexandru cel Bun POS plata cu cardul_7
  • Piata Alexandru cel Bun POS plata cu cardul_3
  • Piata Alexandru cel Bun POS plata cu cardul_4
  • Piata Alexandru cel Bun POS plata cu cardul_1
- +

Plata cu cardul la tarabă va fi lansată vineri, 20 septembrie, de la ora 9.30, în Piața Alexandru cel Bun, într-un eveniment de business networking, în care se vor întâlni reprezentanți ai autorităților locale, antreprenori, programatori, producători locali, comercianți și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale implicați în dezvoltarea locală.

Evenimentul este organizat de MasterCard și Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR), în colaborare cu Patria Bank, și beneficiază de susținerea Primăriei Municipiului Iași, SC EcoPiața SA și Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Spațiul de dialog creat cu această ocazie va fi o platformă pentru exprimarea ideilor legate de revitalizarea și modernizarea conceptului de piață tradițională care își propune să găsească un numitor comun între dorința în creștere de a avea o alimentație bogată în fructe, salate și legume, consumul de produse de la producători locali și tendința de digitalizare a vieții cotidiene.

Evenimentul de lansare a inițiativei va avea loc după următorul program:

9.30 -10.00 - Welcome coffee

10.00-10.40 - Discursuri

10.45-12.00 - Dezbatere „Piața din Iași, o Piață Smart într-un oraș conectat la tehnologie”

12.00-12.30 - Conferință de presă

La eveniment vor participa primarul Mihai Chirica, Carmen Andreescu, șef agenție Patria Bank Iași, Teodor Ioan Birț, președinte al AAPR, Laura Ștefan, director MasterCard, Cristi Stărică, director al SC EcoPiața SA și alții.

Partener al evenimentului este Fabricat în Iași.

Plata cu cardul la piață a fost lansată în iunie, într-un program pilot, în Piața Cibin din Sibiu. Dotarea Pieței Cibin cu POS-uri este rezultatul experimentului desfășurat de Mastercard în anul 2015, când a fost instalat în premieră un POS într-o piață din România, anume Piața Hala Traian din București, eveniment primit favorabil atât de consumatori, cât și de producători.

AAPR reunește aproximativ 260 de piețe cu peste 12.000 de tarabe din 34 de administrații locale.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri