anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 27.11.2022

Educatoare cucerită pe Messenger şi dusă să se prostitueze în Germania

GALERIE
bordel germania
  • bordel germania
- +

O tânără din Iaşi, educatoare la o grădiniţă din Milano, a fost sedusă de un tânăr din Popricani ajungând să se prostitueze în Germania. Tânărul ieşean a cucerit-o pe Alina Vasilica C., de 25 de ani, pe parcursul mai multor luni în care cei doi au discutat pe internet. În luna august a anului trecut, cei doi s-au văzut, moment în care cuceritorul Marius Constantin Vântu i-a spus educatoarei că o iubeşte şi că intenţionează să o ia de nevastă. Fata a acceptat fiind totodată de acord să se mute în Germania, împreună cu aşa-zisul ei iubit. Când au ajuns acolo, tânărul şi-a dat arama pe faţă şi i-a zis educatoarei că va fi nevoită să se prostitueze. Tânăra a lucrat în mai multe bordeluri din Stuttgart şi Nürnberg. Potrivit procurorilor, în doar trei săptămâni, Alina Vasilica C. ar fi câştigat 16.000 de euro la unul dintre bordeluri.

A crezut că şi-a găsit jumătatea şi că se va căsători, dar a ajuns să întreţină relaţii sexuale cu zeci de bărbaţi. Este cazul unei tinere din Iaşi, Alina Vasilica C., cucerită pe internet de un proxenet voiajor care a păcălit-o că o va lua de nevastă dacă se va muta cu el în Germania. Numai că odată ajunsă acolo, tânăra s-a văzut nevoită să se mute din bordel în bordel pentru a-şi vinde trupul pe bani.
Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi, Alina Vasilica C. l-a cunoscut pe proxenetul Marius Constantin Vântu în primăvara anului trecut. La acea vreme, ieşeanca locuia în Milano (Italia), în timp ce bărbatul originar din localitatea Popricani îşi ducea veacul în oraşul nemţesc Stuttgart. Cei doi au discutat foarte mult pe internet, prin intermediul aplicaţiei Messenger. „Inculpatul i-a spus părţii vătămate că în Germania are o situaţie materială bună, din care să poată asigura un trai decent pentru amândoi şi că deţine o locuinţă. Totodată, inculpatul i-a declarat victimei că o iubeşte şi că doreşte «să-şi întemeieze» o familie”, se menţionează în rechizitoriu. Asta se întâmpla în luna iulie, atunci când Vântu a mers din Germania în Italia pentru a o convinge pe tânără să se mute cu el. Iniţial, Alina Vasilica C., care era divorţată şi avea un copil, nu a fost de acord cu propunerea bărbatului. Marius Vântu nu s-a lăsat cu una, cu două. În luna august a anului trecut, cei doi s-au întâlnit în municipiul Iaşi, moment în care proxenetul şi-a manifestat încă o dată ”dragostea” faţă de educatoare şi i-a cerut din nou să meargă cu el în Germania. Atunci, tânăra nu a mai refuzat.

16.000 de euro în 3 săptămâni

„La începutul lunii septembrie 2012, partea vătămată se deplasează în Italia, unde îşi reziliază contractul de muncă cu angajatorul său – victima arată că lucra ca educatoare într-o grădiniţă şi avea un venit de 1.400 euro pe lună din această activitate – iar la scurt timp soseşte în această ţară şi inculpatul Vântu Marius Constantin care după 2-3 zile o transportă cu autoturismul victimei în Germania, oraşul Stuttgart”, au mai arătat procurorii. La scurt timp după ce au ajuns în Germania, mai arată anchetatorii, Vântu i-a zis ieşencei că va trebui să practice prostituţia. Totodată, acesta i-a mai zis educatoarei că el se va ocupa de furat şi că din banii obţinuţi vor deschide un coafor în România. Procurorii susţin că „primul instinct” al victimei a fost de a fugi din Germania, însă nu a putut face acest lucru deoarece „inculpatul a recurs la diferite metode pentru a o descuraja şi a o determina să rămână.” Tot atunci, Alina Vasilica C. a aflat că, de fapt, iubitul său era căsătorit. Ulterior, educatoarea a fost dusă la un bordel din Nürnberg, unde a lucrat trei săptămâni şi a câştigat aproximativ 16.000 de euro. Avea în jur de şapte clienţi pe zi şi preţul era de 150 de euro pe oră. Asta în condiţiile în care, au menţionat anchetatorii, 60% din câştig îi reveneau educatoarei, iar 40% administratorului bordelului. Ulterior, Alina Vasilica a mai fost dusă la un bordel şi din Stuttgart de către Vântu, dar şi la un alt bordel din Nürnberg. O parte din bani îi reveneau lui Constantin Vântu. În luna decembrie a anului trecut, fosta educatoare din Milano a revenit în România.

Copilă de 14 ani, luată de acasă cu acordul mamei

Educatoarea Vasilica nu a fost prima victimă a lui Constantin Vântu. Prin rechizitoriu prin care acesta a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane şi de minori mai sunt menţionate alte două victime. Prima victimă este Laura Petronela B., care în anul 2009 s-a îndrăgostit până peste cap de Marius Vântu. Victima locuia doar cu mama sa, în localitatea Tipileşti, iar la un moment dat, Vântu a mers la familia acasă pentru a-i cere permisiunea femeii pentru a se însura cu fiica ei de 14 ani, pe care voia să o ducă în Grecia. Mama a fost de acord, şi chiar şi-a dat acceptul, la notar, ca Marius Vântu să poată trece frontiera împreună cu fata ei. După ce a ajuns în Grecia, pentru adolescentă a început calvarul. “Inculpatul i-a cumpărat minorei îmbrăcăminte şi cosmetice, după care i-a luat cartea de identitate şi a anunţat-o că a adus-o în Grecia pentru a întreţine relaţii sexuale contracost. Victima minoră nu a avut cum să riposteze, astfel că în următoarele două săptămâni a fost transportată cu maşina de inculpatul Vântu Marius Constantin în diferite locuri, încasând de la clienţi suma de 40 de euro pentru fiecare act sexual”, se mai precizează în rechizitoriu.
Ulterior, proxenetul i-a găsit minorei un bordel, unde fata şi-a vândut trupul din octombrie 2009 până ianuarie 2010. Potrivit procurorilor, în acea perioadă fata a avut 45 de clienţi pe zi, încasând câte 20 de euro de la fiecare. 10 euro îi luau administratorii bordelului, iar cealaltă jumătate victima. Ulterior, mare parte din bani ajungeau la Vântu. La un moment dat, mai spun anchetatorii, din cauza că fata ajunsese să doarmă doar şase ore pe noapte, fiind exploatată din punct de vedere fizic, ea a şi fost internată în spital. Calvarul ei s-a încheiat în ianuarie 2010, când, cu ajutorul unui client şi a Consulatului României din Grecia, a reuşit să revină în ţară.
Marius Vântu se află în prezent în stare de arest preventiv, iar ieri a fost trimis în judecată pentru trafic de minori şi trafic de persoane.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.