Escrocul depresiv de la Iaşi. „Abia de o lună şi jumătate, şi-a reluat activitatea şi cursul normal al vieţii”

luni, 29 martie 2021, 01:50
2 MIN
 Escrocul depresiv de la Iaşi. „Abia de o lună şi jumătate, şi-a reluat activitatea şi cursul normal al vieţii”

Un tânăr căutat pentru fraude în Irlanda a cerut autorităţilor române să nu-l predea, pentru că trebuie să rămână acasă din cauza depresiei care-l copleşeşte. Ce decizie surpriză au luat magistraţii ieşeni?

 

Un ieşean este căutat de autorităţile irlandeze pentru 12 infracţiuni de jaf şi fraudă. Curtea Supremă irlandeză a solicitat autorităţilor române predarea lui Alexandru-Florin Gheorghiţă pentru cercetarea şi judecarea sa în Irlanda. Tânărul de 27 de ani este acuzat de irlandezi că a făcut parte dintr-un grup infracţional organizat, calitate în care a sustras în trei zile de pe cardul unei femei 16.800 de euro.

În apărarea sa, Gheorghiţă a invocat starea sa de sănătate, el urmând un tratament timp de aproximativ doi ani, al depresiei “severe” de care suferă. „Abia de o lună şi jumătate, şi-a reluat activitatea şi cursul normal al vieţii, astfel că predarea bruscă a acestuia l-ar afecta şi mai mult, putând recidiva starea de depresie. Acesta locuieşte împreună cu mama sa, fiind îndeaproape supravegheat de aceasta, aşa încât apreciază că nu există niciun risc de sustragere până la predarea efectivă, în cazul în care instanţa ar dispune acest lucru”, a precizat avocatul lui Gheorghiţă.

Această apărare a fost respinsă de judecători, care au apreciat că dimpotrivă, menţinerea lui Gheorghiţă într-o stare de incertitudine ar putea duce la o şubrezire a stării sale de sănătate. Magistraţii Curţii de Apel au dispus introducerea în arest a lui Gheorghiţă până la predarea către autorităţile irlandeze. 

Comentarii