EXCLUSIV – Ancheta dublei crime: un fiasco? Un nou suspect, dar nu se ştie cine-i!

sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 02:50
3 MIN
 EXCLUSIV – Ancheta dublei crime: un fiasco? Un nou suspect, dar nu se ştie cine-i!

Ancheta poliţiştilor şi procurorilor ieşeni în cazul crimei duble din Moara de Foc alunecă încet spre un mare fiasco. Rezultatele criminalistice venite de la Bucureşti privind urmele AND de pe mai multe haine au băgat în ceaţă poliţia şi procurorii ieşeni care anchetează moartea lui Youssef Ajniyah şi a Vanessei Burlacu. Se pare că a fost găsit un profil nou de ADN pe un obiect vestimentar. Adică un suspect nou. Totuşi, principalul suspect din prezent va mai sta 30 de zile în arest. El a povestit ieri judecătorilor ce a făcut în seara crimei: chestii banale, dar de interes.

 

Zilele trecute au ajuns de la Bucureşti rezultatele expertizei AND a mai multor obiecte vestimentare în cazul crimei din Moara de Vânt. Rezultatele însă au „băgat în ceaţă” criminaliştii şi procurorul de caz. Experţii de la Bucureşti au analizat un rest de hanorac roşu ars, care a aparţinut principalului suspect Ahmed Sami el Bourkadi.

Hanoracul, spune suspectul, l-ar fi uitat în casa din Mora de Vânt pe data de 8 decembrie, când a avut loc o mică petrecere unde s-a făcut grătar, s-a consumat alcool şi s-a fumat narghilea pe terasă. Pe acest rest îde hanorac au fost găsite două profile genetice amestecate, şi nu au putut fi identificate. De asemenea, pe încălţămintea Pull&Bear aparţinând suspectului principal nu au fost găsite urme de sânge sau cenuşă. În schimb, pe un alt obiect vestimentar, experţii ar fi găsit patru urme diferite de ADN: sânge ale celor doi tineri asasinaţi, plus alte două străine, neidentificate. Obiectul vestimentar ar fi aparţinut unui tip solid şi înalt în comparaţie cu suspectul principal.

„S-a mai prelevat un obiect vestimentar de mare importanţă de pe care s-au prelevat urme, iar într-una din ele au fost identificate patru profile genetice, printre care cele ale victimelor şi alte două străine. Însă, pentru că ADN-urile au fost mixate, nu pot fi alcătuite profile genetice. Însă arată că în locuinţă au fost alte două persoane străine, pe lângă cele două victime”, ne-au precizat surse apropiate anchetei. Misiunea criminaliştilor este îngreunată astfel şi de faptul că nu au fost găsite încă telefoanele victimelor, şi nici arma crimei. Cel mai probabil, procurorul de caz va decide prelevarea AND-ului la cât mai multe persoane apropiate de cei doi tineri ucişi.

Ce a făcut el Bourkadi înainte de crimă

Ahmed Sami el Bourkadi a povestit anchetatorilor şi ce a făcut în „ajunul” crimelor, care, potrivit legiştilor, ar fi avut loc în seara/noaptea de 8 decembrie. Cu câteva ore înainte, el Bourkadi, suspectul principal al crimelor, ar fi ieşit cu victimele – Youssef Ajniyah şi Vanessa Burlacu – la Palas, unde ar fi consumat alcool. Aceştia ar fi decis să continue în casa de pe Moara de Vânt, la un grătar şi o narghilea. Ahmed a mers la cumpărături, unde a achiziţionat carne şi băuturi, apoi a mers la Moara de Vânt, unde s-au distrat. El Bourkadi ar fi consumat mult alcool şi ar fi plecat la un moment dat, însă ceilalţi patru ar fi rămas. Pe ceilalţi doi tineri care ar fi participat la petrecere „nu i-ar fi cunoscut personal”, şi nu ştia cine sunt.

El şi-ar fi uitat un hanorac roşu acolo, după care s-ar fi întors mai târziu să îl recupereze, însă nu a mai răspuns nimeni la uşa imobilului. De asemenea, la această mică petrecere, Vanessa Burlacu nu a participat, deoarece religia marocanilor interzic acest lucru. Ea ar fi stat în casă atunci, însă de regulă mergea la tatăl ei. De asemenea, Ahmed ar fi spus judecătorilor că nu consumă droguri şi alcool frecvent, şi nici nu ar fi văzut ca Youssef Ajniyah să fi rulat sume mari de bani sau droguri.

Ieri, Ahmed Sami el Bourkadi a fost prezentat judecătorilor cu o propunere nouă de arestare, iar judecătorii au aprobat încă 30 de zile de arest. De fapt, procurorii şi poliţiştii par că abia au început să se „trezească” după sărbători, şi sunt şanse mari ca la următoarea prezentare în faţa judecătorilor aceştia să aprobe eliberarea marocanului. Marocanul se află în arest împreună cu alte patru persoane, şi nu face probleme în detenţie. De altfel, săptămâna viitoare, un consul marocan îl va vizita pe el Bourkadi, apoi el va primi vizita unei mătuşi din Canada, care este avocat. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii