EXCLUSIV: Cunoscuți dezvoltatori imobiliari din Iași, vizați în 40 de percheziții. Peste 150 de mascați, mobilizați

marți, 28 iulie 2020, 08:41
2 MIN
 EXCLUSIV: Cunoscuți dezvoltatori imobiliari din Iași, vizați în 40 de percheziții. Peste 150 de mascați, mobilizați

O acțiune de amploare a polițiștilor de la Crimă Organizată, vizând domeniul imobiliarelor, are loc la Iași marți dimineață.

 

UPDATE: O persoană a fost reţinută pentru 24 de ore în dosarul dezvoltatorilor. E vorba de un angajat de-al lui Cristin Zămosteanu, care urmează să ajungă si el la audieri.

UPDATE: 17 persoane ar fi vizate în acest dosar.  Principalele capete de acuzare care vizeaza o parte dintre cele 17 persoane la care au fost astazi perchezitii, printre care se afla si Cristin Zamosteanu, sunt: grup Infracţional Organizat de tip mafiot organizat pe paliere de deturnare a banilor de la stat, evaziune fiscala, spălare de bani prin investirea în imobiliare, Printre cei vizaţi se numără: Spatariu Dragna, Cristinel Bolobiţă, Pârvu, Marius Andrei Nedelcu Ion, Creţu Ovidiu sau Doru Plugurau. Acest dosar este cercetat de către procurorii DIICOT, procurorul de caz fiind Daniel Horodniceanu.

De asemenea, cele 17 persoane sunt cercetate si pentru alte Infractiuni: constituirea unui grup infractional organizat, delapidare, folosirea cu rea credinta a creditului societatii, evaziune fiscala, dare de mita, luare de mita, spalare de bani, complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscala, complicitate la spalare de bani, efectuarea de activitati incompatibile cu functia, punerea la dispozitie cu buna stiinta a unui loc amenajat pentru traficul de droguri, distribuirea de droguri de mare risc, si trafic de influenta. 

Cititi si: Prejudiciul în cazul dosarului dezvoltatorilor imobiliari se ridică la 12 milioane de euro

UPDATE: Polițiștii au descins și la Hala Centrală, la birourile unei firme din domeniul imobiliar.

UPDATE: Polițiștii l-au luat acum în vizor și pe Cristin Zămosteanu, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din Iași. La această oră (11:00), se fac percheziții la sediul său de birouri din Tătărași și în apartamentul lui de pe strada Smârdan.

Cititi si: Jurnal de COVID: mărturii tulburătoare de pe patul de spital. „Nu poti trage aer în piept. Începi să te temi de moarte”

Percheziții în Ciurchi

TEXT INIȚIAL

Sunt în desfășurare 40 de percheziții la care participă 150 de polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Iași.

Sunt vizați oameni de afaceri din domeniul imobiliarelor, dar și interlopi.

Cititi si: Blue Air anulează 64 de zboruri către Italia și Cipru. Printre acestea, Iași-Torino

Aceștia sunt acuzați de delapidare, constituirea de grupuri infracționale, evaziune fiscală.

Conform unor informații, afaceriștii foloseau activitățile imobiliare pentru spălare de bani și alte infracțiuni de natură economică.

Vom reveni cu amănunte.

Comentarii