EXCLUSIV – Misterul capului de om găsit pe şes: fierbe întreaga suflare din sat. Poliţia face cercetări, localnici şuşotesc o poveste de groază – FOTO

joi, 16 februarie 2023, 02:50
3 MIN

O localitate de lângă Iaşi „fierbe” de câteva zile, iar autorităţile încă nu au desluşit misterul apărut aici. Un localnic a descoperit un cap de om, un craniu, pe un şes de lângă localitate. Apoi criminaliştii au căutat în zonă şi au găsit alte fragmente de oase. Unii locuitori sunt de părere că este vorba despre un consătean, însă alţii l-ar fi văzut pe respectivul plimbându-se prin Iaşi. Oasele şi capul au fost trimise de către poliţişti pentru a fi expertizate antropologic. Dacă autorităţile fac apel la calm, localnicii nu mai au stare: au fel de fel de presupuneri.

Poliţiştii criminalişti au fost zilnic în zonă, pentru a căuta oase umane, probabil împrăştiate deja de câini şi animale sălbatice. Totul a pornit în urmă cu câteva zile, atunci când un localnic a găsit un craniu de om la intrarea în Comarna. Mai precis, în apropierea unei case mari, galbene. În spatele casei, pe şes, au fost găsite mai multe oase, care se presupune că au fost cărate de câini sau alte animale sălbatice.

“În casa respectivă nu locuieşte nimeni”

„Iniţial a fost găsit un craniu, fără carne pe el. Nu avea chiar deloc. Apoi au găsit fragmente de oase, pe un drum, pe şesul din spatele casei. În casa respectivă nu locuieşte nimeni. Noi ne-am gândit că sunt oasele unei persoane dispărute de mult timp. Apoi, lumea a început să vorbească despre faptul că oasele ar fi ale unui vecin de-al nostru. Dar era imposibil, deoarece vecinul a dispărut de la sfârşitul lunii ianuarie. Ori, oasele şi craniul descoperit nu aveau carne pe ele deloc. Nu ştim ce să zicem, este foarte ciudat”, ne-a spus o femeie din sat. Femeia ne-a îndrumat către un vecin care locuieşte lângă bărbatul dispărut din ianuarie.

Acesta locuieşte peste drum de casa dispărutului. „Vecinul meu Paul avea porecla Cercel, deoarece avea un cercel în ureche. El este dat dispărut de către soţie de pe data de 26 ianuarie. Noi cei din sat credem că acest craniu ar aparţine lui Paul Ailuţoaiei, în vârstă de aproximativ 68 de ani. El locuia împreună cu a doua soţie, iar ea lucrează în Iaşi. Bărbatul este pensionar, însă se cam plictisea pe acasă. Într-o zi a încercat să se omoare agăţându-se de un copac din curtea casei, apoi a strigat după ajutor. Am mai auzit că ar fi făcut un accident rutier şi trebuia să achite daune mari, iar pentru acest lucru s-ar fi sinucis, pe şes. Apoi, un alt sătean ar fi spus că Paul este în Iaşi, l-ar fi văzut plimbându-se prin oraş. Cine ştie, aşteptăm să vedem ce spune poliţia”, ne-a spus al doilea localnic.

A scris pe Facebook că vrea să fie eutanasiat

Primarul din Comarna spune că a vorbit cu poliţişti din anchetă, iar aceştia ar suspecta că este chiar Cercel. Bărbatul avea un comportament ciudat în ochii sătenilor, mai ales că, pe 1 ianuarie, Ailuţoaiei a scris pe Facebook că vrea să fie eutanasiat.

„Noi credem că el este. El ar fi mers în spatele casei respective şi şi-ar fi dat foc. Alţii fac orice ca să trăiască o clipă în plus, iar unii vor să moară. Vedem ce va decide poliţia, însă noi credem că el este”, ne-a spus primarul Constantin Grădinaru. Reprezentanţii Poliţiei Iaşi au precizat că aşteaptă rezultatul expertizei antropologice.

„La data de 10 februarie, poliţiştii Secţiei 5 Rurală Răducăneni au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că în curtea unui imobil nelocuit de pe raza comunei Comarna a observat un craniu uman. În urma cercetării la faţa locului, fragmentele osoase găsite, inclusiv într-o vegetaţie acoperită cu stuf, au fost ridicate, fiind dispusă expertiza medico-legală antropologică. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi luării măsurilor legale”, au răspuns poliţiştii ieşeni.

Comentarii