Experiment inedit cu vaccinul anti-Covid făcut de șeful de la Infecțioase. Concluzie surpriză
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 03.03.2021

Experiment inedit cu vaccinul anti-Covid făcut de șeful de la Infecțioase. Concluzie surpriză

GALERIE
centru vaccinare
  • centru vaccinare
- +

Câte doze se distribuie per fiecare centru? În legătură cu vaccinul, managerul de la “Infecţioase”, dr. Florin Roşu, a făcut un inedit experiment personal privind eficienţa acestuia, el urmând a face azi rapelul. La ce concluzii surprinzătoare a ajuns?

 

Pentru etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19 în judeţul Iaşi, pe platforma de programare pentru vaccinare erau ocupate 17.201 locuri din cele estimate până pe 31 ianuarie. Astăzi, 18 ianuarie, începe procedura de vaccinare în cele 17 centre de vaccinare din judeţul Iaşi. Astfel, se vor distribui de la sediul DSP Iaşi 3.204 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, după cum urmează: SC Antibiotice SA Iaşi - 360 doze; Podu Iloaiei - 30 doze, Tg. Frumos - 60 doze, Hârlău - 42 doze; Paşcani - 180 doze, Colegiul „Mihai Eminescu” - 180 doze, Colegiul „C. Negruzzi” - 180 doze, Şcoala Gimnazială „Şt. Bârsănescu” - 180 doze, Şcoala Gimnazială „G. Călinescu” - 180 doze, Spital “Elytis” - 360 doze, Spital „Sf. Sava” - 360 doze, Policlinica „Regina Maria” - 180 doze, Spitalul Clinic „Elena Doamna” - 360 doze, SC MedLife SA - 360 doze, Şcoala Gimnazială „B.P. Haşdeu” - 120 doze, Liceul Teoretic Waldorf - 54 doze, Tomeşti - 18 doze. De menţionat că fiecare doză înseamnă de fapt şase persoane vaccinate, adică şase vaccinuri.

“Dozele vor fi distribuite la prima oră către toate cele 17 centre de vaccinare la care se adaugă şi unităţile medicale. Astfel numărul centrelor este de fapt de 25 . Antibiotice şi Spitalul Elytis sunt deja la capacitate maximă, urmate de foarte aproape de Centrul Regina Maria, Colegiul Mihai Eminescu, Colegiul Naţional", a precizat inspector şef al DSP Iaşi, Lucian Indre. Acesta a adăugat că astăzi vor fi distribuite în primă fază către cele 25 de centre de vaccinare aproximativ 2.000 de doze. Lucian Indrei a adăugat că toate echipele medicale şi de medicină de urgenţă de la centrele de vaccinare sunt complete. De asemenea, în acest weekend au ajuns la Iaşi şi trusele de prim ajutor aşteptate, DSP Iaşi anunţând că nu există probleme legate de aprovizionarea cu materiale sanitare pentru etapa a II-a a campaniei.

S-au vaccinat deja peste 11.000 de ieşeni

Până în prezent, în judeţul Iaşi, s-au vaccinat 11.158 de persoane, respectiv cadre medicale, lucrători din prima linie împotriva pandemiei şi beneficiari din centrele rezidenţiale”. Sunt deja semnale clare că ieşenii doresc să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2. Încurajăm persoanele de peste 65 de ani şi persoanele care suferă de boli cronice să se înscrie cu încredere pentru vaccinare, să solicite sprijin în cazul în care au nevoie de ajutor pentru programare. Încurajăm persoanele juridice din domeniile esenţiale, aşa cum au fost definite pentru această etapă de vaccinare, să-şi programeze angajaţii care doresc vaccinarea. Vaccinul împotriva COVID-19 este cea mai bună cale de a depăşi această pandemie", a spus prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş.

Campania de vaccinare merge însă mai departe la Spitalului de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva”, unitatea medicală COVID numărul 1 în lupta cu pandemia. Astfel, ieri a început administrarea rapelului la vaccinul Pfizer - BioNTech la angajaţii care, în urmă cu trei săptămâni, au fost vaccinaţi. “Sunt cei care au efectuat primii vaccinul anti-Covid 19. Dar pe lângă aceştia avem şi colegi dintre ai noştri care fac vaccinul prima dată. Deci facem şi rapelul şi primul vaccin. La rapel ca şi la vaccin, am fost primul. În ceea ce priveşte pe cei care fac prima dată vaccinul astăzi (ieri, n.r.), avem undeva la 50 de persoane. Vaccinarea la nivelul Spitalului de Boli Infecţioase este acoperită în proporţie de 98%”, a declarat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Acesta a adăugat că, după prima doză administrată, a făcut un experment testându-şi, la un număr periodic de zile, cantitatea de anticorpi din organism. Şi asta înainte de rapel. “Am făcut un studiu personal. Am observat că la 16 zile după prima doză deja titrul de anticorpi era prezent într-o cantitate aproape de cea protectivă. Toretic, după ce se face rapelul, la două săptămâni, titrul de anticorpi atinge valoarea necesară. De aceea, recomandările Ministerul Sănătăţii şi DSP subliniază necesitatea purtării măştii de protecţie şi după adminsitrarea vaccinului", a adăugat Florin Roşu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.