Experiment inedit cu vaccinul anti-Covid făcut de șeful de la Infecțioase. Concluzie surpriză
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Experiment inedit cu vaccinul anti-Covid făcut de șeful de la Infecțioase. Concluzie surpriză

GALERIE
centru vaccinare
  • centru vaccinare
- +

Câte doze se distribuie per fiecare centru? În legătură cu vaccinul, managerul de la “Infecţioase”, dr. Florin Roşu, a făcut un inedit experiment personal privind eficienţa acestuia, el urmând a face azi rapelul. La ce concluzii surprinzătoare a ajuns?

 

Pentru etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19 în judeţul Iaşi, pe platforma de programare pentru vaccinare erau ocupate 17.201 locuri din cele estimate până pe 31 ianuarie. Astăzi, 18 ianuarie, începe procedura de vaccinare în cele 17 centre de vaccinare din judeţul Iaşi. Astfel, se vor distribui de la sediul DSP Iaşi 3.204 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, după cum urmează: SC Antibiotice SA Iaşi - 360 doze; Podu Iloaiei - 30 doze, Tg. Frumos - 60 doze, Hârlău - 42 doze; Paşcani - 180 doze, Colegiul „Mihai Eminescu” - 180 doze, Colegiul „C. Negruzzi” - 180 doze, Şcoala Gimnazială „Şt. Bârsănescu” - 180 doze, Şcoala Gimnazială „G. Călinescu” - 180 doze, Spital “Elytis” - 360 doze, Spital „Sf. Sava” - 360 doze, Policlinica „Regina Maria” - 180 doze, Spitalul Clinic „Elena Doamna” - 360 doze, SC MedLife SA - 360 doze, Şcoala Gimnazială „B.P. Haşdeu” - 120 doze, Liceul Teoretic Waldorf - 54 doze, Tomeşti - 18 doze. De menţionat că fiecare doză înseamnă de fapt şase persoane vaccinate, adică şase vaccinuri.

“Dozele vor fi distribuite la prima oră către toate cele 17 centre de vaccinare la care se adaugă şi unităţile medicale. Astfel numărul centrelor este de fapt de 25 . Antibiotice şi Spitalul Elytis sunt deja la capacitate maximă, urmate de foarte aproape de Centrul Regina Maria, Colegiul Mihai Eminescu, Colegiul Naţional", a precizat inspector şef al DSP Iaşi, Lucian Indre. Acesta a adăugat că astăzi vor fi distribuite în primă fază către cele 25 de centre de vaccinare aproximativ 2.000 de doze. Lucian Indrei a adăugat că toate echipele medicale şi de medicină de urgenţă de la centrele de vaccinare sunt complete. De asemenea, în acest weekend au ajuns la Iaşi şi trusele de prim ajutor aşteptate, DSP Iaşi anunţând că nu există probleme legate de aprovizionarea cu materiale sanitare pentru etapa a II-a a campaniei.

S-au vaccinat deja peste 11.000 de ieşeni

Până în prezent, în judeţul Iaşi, s-au vaccinat 11.158 de persoane, respectiv cadre medicale, lucrători din prima linie împotriva pandemiei şi beneficiari din centrele rezidenţiale”. Sunt deja semnale clare că ieşenii doresc să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2. Încurajăm persoanele de peste 65 de ani şi persoanele care suferă de boli cronice să se înscrie cu încredere pentru vaccinare, să solicite sprijin în cazul în care au nevoie de ajutor pentru programare. Încurajăm persoanele juridice din domeniile esenţiale, aşa cum au fost definite pentru această etapă de vaccinare, să-şi programeze angajaţii care doresc vaccinarea. Vaccinul împotriva COVID-19 este cea mai bună cale de a depăşi această pandemie", a spus prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş.

Campania de vaccinare merge însă mai departe la Spitalului de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva”, unitatea medicală COVID numărul 1 în lupta cu pandemia. Astfel, ieri a început administrarea rapelului la vaccinul Pfizer - BioNTech la angajaţii care, în urmă cu trei săptămâni, au fost vaccinaţi. “Sunt cei care au efectuat primii vaccinul anti-Covid 19. Dar pe lângă aceştia avem şi colegi dintre ai noştri care fac vaccinul prima dată. Deci facem şi rapelul şi primul vaccin. La rapel ca şi la vaccin, am fost primul. În ceea ce priveşte pe cei care fac prima dată vaccinul astăzi (ieri, n.r.), avem undeva la 50 de persoane. Vaccinarea la nivelul Spitalului de Boli Infecţioase este acoperită în proporţie de 98%”, a declarat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Acesta a adăugat că, după prima doză administrată, a făcut un experment testându-şi, la un număr periodic de zile, cantitatea de anticorpi din organism. Şi asta înainte de rapel. “Am făcut un studiu personal. Am observat că la 16 zile după prima doză deja titrul de anticorpi era prezent într-o cantitate aproape de cea protectivă. Toretic, după ce se face rapelul, la două săptămâni, titrul de anticorpi atinge valoarea necesară. De aceea, recomandările Ministerul Sănătăţii şi DSP subliniază necesitatea purtării măştii de protecţie şi după adminsitrarea vaccinului", a adăugat Florin Roşu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.