Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Firmele de IT din Iaşi au libere câteva sute de posturi

GALERIE
firme IT
  • firme IT
- +

Piaţa locurilor de muncă în domeniul tehnologiei rămâne puternică şi în faţa coronavirusului. Ca urmare a unui „boom” în zona serviciilor de digitizare, digitalizare şi transformare digitală pe fondul pandemiei, marile companii de IT cu centre de livrare şi în Iaşi, cum ar fi Endava România şi HCL Technologies, Cognizant Softvision sau Signant Health pun „la bătaie” la momentul actual sute de posturi. 

De la dezvoltatori şi arhitecţi software, ingineri în managementul aplicaţiilor, experţi în zona de date, manageri de proiect şi până la clinical data manager, doar aceste companii au nevoie acum de peste 100 de specialişti în domeniu, însă platformele dedicate ofertelor de recrutare sunt pline de astfel de anunţuri din rândul firmelor de profil. În industria IT din judeţul Iaşi lucrau la începutul acestui an 12.380 de persoane, cele 1.037 de firme care activau în domeniu înregistrând un venit cumulat de 444 milioane de euro, potrivit datelor centralizate de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi.

La Endava România, subsidiara locală a companiei de software britanică, aproape toţi angajaţii firmei au posibilitatea să lucreze de acasă, iar activităţile de recrutare şi training au loc exclusiv online, se arată într-un comunicat de presă al companiei. Pe lângă Iaşi, Endava România mai are centre de livrare în Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Târgu-Mureş şi Piteşti, de unde echipele deservesc clienţi din zona de plăţi şi servicii financiare, TMT (Tehnologie, media şi telecomunicaţii), FMCG, logistică, dar şi o mare parte din serviciile de suport ale companiei la nivel global.  HCL Technologies este o companie de tehnologie globală care ajută întreprinderile să îşi reimagineze afacerile pentru era digitală. Cu centre deschise în peste 50 de ţări, HCL oferă un portofoliu integrat de produse şi servicii prin intermediul a trei unităţi de afaceri – IT şi servicii pentru afaceri (ITBS), servicii de inginerie şi cercetare şi dezvoltare (ERS) şi produse şi platforme (P&P). Angajaţii HCL Technologies din Iaşi oferă servicii de asistenţă automatizată pentru produse, asistenţă tehnică, asistenţă pentru vânzări/marketing şi servicii de gestionare a conturilor.

Serviciile companiei sunt furnizate prin utilizarea tehnologiilor digitale de ultimă generaţie, cum ar fi consultanţa proceselor, automatizarea proceselor robotizate, AI/ML şi Analytics. Cognizant Softvision, parte a gigantului american de soluţii IT Cognizant, creează produse digitale pentru clienţi de top din domeniul serviciilor financiare, asigurări, retail sau turism. Pe lângă sediul din Iaşi, compania mai are în România încă 4 centre, respectiv în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Baia Mare. Signant Health, cu centre în 10 ţări, singurul din România fiind în judeţul Iaşi, oferă servicii IT pentru domeniul medical. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri