De Business

Punem punctul pe știi

Firmele de IT din Iaşi au libere câteva sute de posturi

vineri, 06 noiembrie 2020, 08:00
2 MIN
 Firmele de IT din Iaşi au libere câteva sute de posturi

Piaţa locurilor de muncă în domeniul tehnologiei rămâne puternică şi în faţa coronavirusului. Ca urmare a unui „boom” în zona serviciilor de digitizare, digitalizare şi transformare digitală pe fondul pandemiei, marile companii de IT cu centre de livrare şi în Iaşi, cum ar fi Endava România şi HCL Technologies, Cognizant Softvision sau Signant Health pun „la bătaie” la momentul actual sute de posturi. 

De la dezvoltatori şi arhitecţi software, ingineri în managementul aplicaţiilor, experţi în zona de date, manageri de proiect şi până la clinical data manager, doar aceste companii au nevoie acum de peste 100 de specialişti în domeniu, însă platformele dedicate ofertelor de recrutare sunt pline de astfel de anunţuri din rândul firmelor de profil. În industria IT din judeţul Iaşi lucrau la începutul acestui an 12.380 de persoane, cele 1.037 de firme care activau în domeniu înregistrând un venit cumulat de 444 milioane de euro, potrivit datelor centralizate de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi.

La Endava România, subsidiara locală a companiei de software britanică, aproape toţi angajaţii firmei au posibilitatea să lucreze de acasă, iar activităţile de recrutare şi training au loc exclusiv online, se arată într-un comunicat de presă al companiei. Pe lângă Iaşi, Endava România mai are centre de livrare în Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Târgu-Mureş şi Piteşti, de unde echipele deservesc clienţi din zona de plăţi şi servicii financiare, TMT (Tehnologie, media şi telecomunicaţii), FMCG, logistică, dar şi o mare parte din serviciile de suport ale companiei la nivel global.  HCL Technologies este o companie de tehnologie globală care ajută întreprinderile să îşi reimagineze afacerile pentru era digitală. Cu centre deschise în peste 50 de ţări, HCL oferă un portofoliu integrat de produse şi servicii prin intermediul a trei unităţi de afaceri – IT şi servicii pentru afaceri (ITBS), servicii de inginerie şi cercetare şi dezvoltare (ERS) şi produse şi platforme (P&P). Angajaţii HCL Technologies din Iaşi oferă servicii de asistenţă automatizată pentru produse, asistenţă tehnică, asistenţă pentru vânzări/marketing şi servicii de gestionare a conturilor.

Serviciile companiei sunt furnizate prin utilizarea tehnologiilor digitale de ultimă generaţie, cum ar fi consultanţa proceselor, automatizarea proceselor robotizate, AI/ML şi Analytics. Cognizant Softvision, parte a gigantului american de soluţii IT Cognizant, creează produse digitale pentru clienţi de top din domeniul serviciilor financiare, asigurări, retail sau turism. Pe lângă sediul din Iaşi, compania mai are în România încă 4 centre, respectiv în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Baia Mare. Signant Health, cu centre în 10 ţări, singurul din România fiind în judeţul Iaşi, oferă servicii IT pentru domeniul medical. 

 

 

Comentarii