Iarna pe uliţă. Varianta 2015. Ce învățăm din reportajele din mijlocul ninsorii

luni, 05 ianuarie 2015, 10:26
2 MIN

Ce vedem la televizor pe vremea asta e o realitate un pic distorsionată.

 Nimeni nu e îmbrăcat.
    Reporterul e cu 3 geci pe el, mănuși de ski, 2 polare și bocanci anti-atomici, în contrast cu cetățeanul din mijlocul evenimentelor, care e cu capul gol și în pulovăr și pantofi de toamnă. M-am uitat ieri la 3 televiziuni diferite, n-am văzut pe ecran pe nimeni blindat de iarnă. Sau poate toți plecau la tropice și de aia erau în bluză cu mânecă lungă și bermude. Sau sunt dobitoci care pleacă pe ideea “sunt în mașină, n-am ce păți”. Sau sunt aleși că dau bine pe cameră.

Toți au fost luați pe nepregătite.
    Deși consumul de televizor e la cote extrem de mari, și asta e confirmat și de vânzarea televizoarelor și de numărul de televiziuni existente, nimeni nu știa că o să ningă. Și putem desființa fără probleme toate posturile de radio, aparent au audiență zero.

Nimeni nu are un topor sau un fierăstrău în mașină.
    Probabil chiar acum un retardat din ăsta din Galați sau Bacău încearcă să bată un copac căzut în drum cu o bâtă de baseball și copacul nu vrea să cedeze deloc. Dar deloc, nenorocitul! Și îmi închipui că apoi vine unul cu un cuțit și îl înțeapă și nimic. Și apoi stau toți cu mâinile în șold și privesc neputincioși.

Nimeni nu are nimic de mâncare în casă sau în mașină.
    Dacă nu ajunge mașina cu pâine în fiecare zi în satul lor, toți mor de foame instant. Nimeni nu are două conserve și două pachete de biscuiți în casă, toți se bazau exclusiv pe ce urmau să cumpere la două minute după ce a început viscolul. Chiar dacă tocmai au tăiat porcul, tot n-au nimic de mâncare.

Telefonia mobilă e pentru urgențe.
    Gen, pentru aflat ce a mai făcut Suleyman sau pentru a suna din supermarket ca să întrebe pe vecina Maricica, care e în alt supermarket, cât e kilul de cartofi.
 

Citeşte mai departe pe zoso.ro

Comentarii