Ieșean acuzat că-şi alimenta casa cu energie electrică din reţeaua primăriei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Ieșean acuzat că-şi alimenta casa cu energie electrică din reţeaua primăriei

GALERIE
furt, curent, primarie
  • furt, curent, primarie
- +

Un sătean din Deleni a scăpat basma curată după ce a fost acuzat că ar fi furat timp de 15 ani curent electric din reţeaua de iluminat public a primăriei comunei. Săteanul a fost pârât la primărie chiar de nepotul său de frate, care a observat că la aprinderea iluminatului public s-au aprins concomitent şi becurile de pe terasa betonată amenajată de unchiul său peste drum de casă. Primăria Deleni s-a constituit parte civilă, cerând plata a 74.000 lei.

Conform precizărilor unui martor, instalaţia prin care se fura curent electric consta într-un cablu prins pe stâlp cu coliere, la baza stâlpului aflându-se un întrerupător. La verificările efectuate la solicitarea primăriei din Deleni, s-a constatat că din reţeaua publică erau alimentate 11 becuri şi o priză din garajul săteanului. Adus în faţa instanţei, săteanul a declarat că dosarul i-ar fi fost "fabricat" de procurorul de caz, poliţia şi primarul comunei Deleni.

Cu dosarul în faţă, magistraţii Judecătoriei Hârlău nu au putut ajunge la concluzia că inculpatul s-ar face vinovat de furt, aşa că au invocat principiul juridic conform căruia îndoiala profită acuzatului. Astfel, instanţa a constatat mai multe contradicţii în declaraţiile martorului. Unul spunea că a văzut firele care coborau de pe stâlp, dar ele ar fi dus la un contor. Alt martor nu a observat nicio improvizaţie electrică. Un altul, electrician la Delgaz, ştia că a făcut verificări, dar nu mai ţinea minte constatările.

În plus, Delgaz nu a prezentat documente clare de constatare a furtului şi nici nu a putut demonstra că instalaţia fusese făcută de inculpat, şi nu de o altă persoană. Nu în ultimul rând, magistraţii au subliniat că, pentru ca inculpatul să consume curent de 74.000 lei, ar fi trebuit ca toate becurile de pe terasă să funcţioneze câte 10 ore pe zi. Or, un singur bec era funcţional. În final, judecătorii din Hârlău l-au achitat pe sătean, din lipsă de probe. Cazul a ajuns pe masa judecătorilor Curţii de Apel, care urmează să audieze un prim martor la începutul lunii viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.