De Business

Punem punctul pe știi

Investiţie germană gigant în parcul industrial de la Miroslava?

marți, 26 februarie 2019, 14:52
1 MIN
 Investiţie germană gigant în parcul industrial de la Miroslava?

Divizia de componente pentru industria automotive a unui cunoscut producător german vrea să construiască o fabrică lângă Iași, în parcul industrial al comunei Miroslava.

Autoritățile locale au demarat deja o procedură de negociere directă cu grupul Mennekes, conform unei decizii recente Consiliului Local din localitate. Mennekes este lider mondial în fabricarea de produse electrice industriale.

Compania este cunoscută la nivel global în special pentru conectorul lansat în 2009 pentru încărcarea autovehiculelor electrice.

Prizele, conectorii și alte produse ale Mennekes sunt utilizate în peste 90 de țări. În 2014, un încărcător de cuplare al Mennekes a fost stabilit ca standard la nivel european.

Grupul a solicitat o suprafață de 30.000 mp pentru „realizarea unei fabrici de producție în domeniul industriei automotive”. Amplasamentul este în parcul industrial 2 din Miroslava, din zona din spatele Antibiotice. În parcul industrial 1, cel lateral de Delphi, terenurile au fost deja concesionate.

Citeşte mai multe detalii pe apix.ro

Comentarii