Ionel Arsene află pe 1 martie dacă merge la închisoare. În prima instanță a primit 8 ani

marți, 24 ianuarie 2023, 16:40
2 MIN
 Ionel Arsene află pe 1 martie dacă merge la închisoare. În prima instanță a primit 8 ani

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost condamnat de Tribunalul Bacău la 8 ani și 4 luni cu executare și interdicție de a ocupa funcții publice. Sentința nu este definitivă. Curtea de Apel ar putea pronunța o decizie pe data de 1 martie.

După 4 ani de procese, o strămutare de la Piatra Neamț la Bacău, nenumărate amânări, procesul lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț – în care au contopite trei dosare -a ajuns, în aprilie 2022 la o primă finalizare.

Pedeapsa este de 8 ani și 4 luni închisoare cu executare și, în plus, i se interzic toate drepturile referitoare la ocuparea, exercitarea și dreptul de a fi ales în funcții publice.Instanța a mai decis confiscarea a 80.000 euro și 150.000 lei, menținerea sechestrului asigurător pe mai multe bunuri.

Cheltuielile judiciare în sarcina celui condamnat se ridică la nu mai puțin de 30.000 de lei.

Ce a decis Curtea de Apel

„Curtea de Apel Brașov în dosarul nr 431/103/2018 Inculpat Arsene Ionel (președintele C J Neamt) a încheiat cercetările judecătorești și amână pronunțarea la data de 01.03.2023. Pe fond a fost condamnat la 8 ani cu executare”, a fost anunțul făcut zilele trecute.

Nu își poate justifica averea
Procurorii spun că, în cursul anului 2013, Arsene, ca deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a interveni pe lângă Agenția Națională de Integritate.

Din declarațiile sale de avere reiese că Ionel Arsene nu ar avea cum să își achite datoriile și împrumuturile. Cel puțin nu din veniturile pe care le declară.  

Mai mult, pe newsweek

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii