ISJ Iași va evalua cum se predă online în 36 de şcoli, atât de la țară, cât și de la oraș
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 25.11.2020

ISJ Iași va evalua cum se predă online în 36 de şcoli, atât de la țară, cât și de la oraș

GALERIE
scoala online
  • scoala online
- +

Inspectoratul Şcolar Judeţean din Iaşi a planificat să realizeze o inspecţie în 36 de unităţi de învăţământ din mediul urban şi rural, care sunt în scenariile galben şi roşu, pentru a vedea cum se desfăşoară activităţile de predare online. Pe lângă evaluare, ISJ Iaşi îşi propune să ofere şi consiliere, cât şi monitorizare, pentru unităţile respective.

Reprezentanţii ISJ au spus că, pe parcursul monitorizării, inspectorii şcolari vor asista la lecţii în regim online pentru a evalua atât funcţionalitatea infrastructurii online, eficienţa măsurilor tehnice adoptate de unităţile de învăţământ, cât şi calitatea abordărilor pedagogice în mediul virtual.

„Astfel, accentele activităţii de inspecţie vor fi plasate pe evaluarea nivelului abilităţilor digitale probate de cadrele didactice şi de elevii care participă la lecţii în mediul online, a calităţii conexiunii audio-video, precum şi a modului de transmitere a informaţiilor către elevi sau a strategiilor de selectare, adaptare şi administrare a competenţelor şi a conţinuturilor din programele şcolare în noua formulă de predare-învăţare. De asemenea, vor fi avute în vedere gradul de implicare a elevilor din mediul online şi evaluarea progresului şcolar înregistrat de aceştia“, a decla­rat Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ Iaşi.

La nivelul judeţului Iaşi, 338 de unităţi de învăţământ sunt în scenariul galben, iar 90 de clase in­dividuale şi 38 de unităţi de învăţă­mânt din judeţ sunt în scenariul roşu, toţi pre­şcolarii şi elevii acestor şcoli din ul­tima categorie participând la activi­tăţi/ lecţii online.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Condiţia sincerităţii

Lucian DÎRDALA

Condiţia sincerităţii

Problema este că noi avem alegeri acum, iar campania electorală ar trebui să fie intervalul în care să-i întrebăm pe politicieni cum vor proceda mai încolo. Dacă vrem să ameliorăm funcţionarea sistemului nostru politic, sinceritatea este una dintre condiţiile fundamentale.

Filmuletul zilei

opinii

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

Ca-n vis...

Nicolae TURTUREANU

Ca-n vis...

Ieri, o zi în care „m-am simţit”, adică n-am fost aşa nesimţit, ca-n altele. Dar proiectele matinale s-au zburătăcit. Mai întâi, am cedat insistenţelor (de câteva zile) ale „ăstora”, de-a-mi instala un nou program pe computer. La naiba, acum toate-s puse altfel, iar eu umblu ca un elefănţel printre porţelanuri... Şi nu pricep mai nimic. 

pulspulspuls

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Caricatura zilei

AFTER ILL

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.