anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă (P)

Mobilitatea urbană sustenabilăa fost cel mai important subiect dezbatut la Iași în cadrul PRIA Urban Mobility Conference în 17 iulie 2019

GALERIE
unuMihail Vasilescu, Partner at Prime Kapital
 • unu
 • Mihail Vasilescu, Partner at Prime Kapital
- +

PRIAevents, în parteneriat cu APIA, au organizat conferința PRIA Urban Mobility Innovation, 17 Iulie 2019, la Iași, în sala ”Vasile Pogor” din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi.

Conferința a reprezentat o platformă unică pentru discuții aprofundate între oficiali guvernamentali, actori locali, reprezentanți ai mediului de afaceri și lideri ai comunității. Aceștia au evidențiat cercetarea și proiectele care contribuie la construirea unor comunități urbane mai rezistente, durabile și sănătoase, și au acordat o atenție deosebită  temelor despre combustibilii alternativi si automobilele verzi.

Partenerul principal al evenimentului a fost Silk District dezvoltat de Prime Kapital.

De asemenea, accentul s-a pus și pe discuțiile despre dezvoltarea mobilității urbane cu ajutorul soluțiilor de gestionare sustenabilă a infrastructurii de management al traficului și despre infrastructura pentru mașini electrice.

La eveniment au participat primari și city manageri, autorități publice, importatori și producători de    automobile, furnizori de componente pentru mașini electrice și de smart technology pentru acestea, precum și companii private care frurnizează soluții și tehnologii inteligente dedicate îmbunătățirii condițiilor de mobilitate urbană.

Lectorii invitati  au fost: Mihai CHIRICA – Primarul Municipiului Iași; Cristian MILEA - Președinte, Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA); Ionuț AIONITOAEI– IT Project Officer, European Commission; Mihail Vasilescu - Partener Prime Kapital; Iuliana CHILEA - Director General, ASRO; Gheorghe TATARU – Director Executiv, Agenția Naționlă pentru Protecția Mediului Iași; Marius TUDOR – Secretar General, Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA); Costel GÎTLAN – Comisar-şef de poliţie, Șef al Inspectoratului de Politie Județean Iași; Mihai Dragoș CIOBANU – Project Manager, Evconnect; Paul BUTNARIU – Președinte, Camera de Comerț și Industrie Iași; Dr. Ing. Ciprian-Romeo COMȘA – Reprezentant, Continental Automotive Romania SRL.

Prezent la eveniment  Mihail VASILESCU, Partener Prime Kapital a declarat: „Pentru foarte multe orașe, regenerările urbane reprezintă singura soluție cu adevărat sustenabilă pentru dezvoltare. În cazul Iașiului, al doilea cel mai mare oraș din țară după numărul de locuitori, dar care dispune de o suprafață limitată, conversia proprietăților fost industriale situate în imediata proximitate a centrului orașului sau în zone ușor accesibile, care deja dispun de o infrastructura adecvată reprezintă o oportunitate excelentă pentru  dezvoltarea durabilă a orașului. Datele din studiile noastre arată că indicii de trafic calculați sunt sub capacitatea actuală de preluare și că Silk District va avea un impact minim pe infrastructura existentă. Subliniez că o parte semnificativă a deplasărilor către și dinspre noul cartier se va realiza cu ajutorul transportului public, fapt care va determina un trafic diminuat. În plus, dezvoltarea pe conceptul de funcţiuni mixte reduce tendința de a utiliza maşina personală și necesitatea deplasărilor repetate în oraş. Împreună cu spatiile verzi nou construite aceasta va contribui la reducerea poluării în oraș.”

Evenimentul a beneficiat și de spațiu pentru mini-expozitie de autoturisme electrice și sisteme de  încărcare, iar la final s-a desfășurat un tur în centrul orașului cu mașini electrice, cu participarea presei, dar și a reprezentanților mediului de afaceri, universităților și studenților, lideri ai comunității și  reprezentanți ai primăriei.

Toate acestea au adăugat valoare și au oferit mult mai mult decât o platformă de rețea la nivel înalt.

Zonele urbane cresc și se schimbă în fiecare an, astfel încât trebuie să fim pregătiți să îmbrățișăm viitorul pe măsură ce creștem și ne schimbăm.
Prin urmare, dezbaterile s-au concentrat și pe ceea ce este nevoie pentru a dezvolta orașe puternice pentru viitor. De asemenea, am evidențiat teme care pot conduce la solutii pentru activități urbane de succes și am oferit oportunități de a construi parteneriate de colaborare, de a explora problemele urbane emergente, de a descoperi tehnologii inovatoare pentru dezvoltarea urbană.

Un spațiu deosebit de important în cadrul  evenimentului l-au avut dezbaterile despre planul de mobilitate urbană a Municipiului Iași, programul de combatere a poluării cauzate de traficul rutier în Iași, dar și despre proiectele de mobilitate urbană ce vor fi lansate în curând de către Municipalitate.
Toate acestea vor conduce la o viață mai sănătoasă și vor economisi timp și bani pentru întreprinderi.

În acest fel, sperăm că v-ați bucurat de această conferință și ați adunat informațiile necesare pentru a continua dezvoltarea comunităților noastre urbane durabile.

Ați avut ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu, dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta informațiile de la lectori și de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile au fost adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

Tehnologiile inovatoare oferă oportunități enorme de creștere economică și de imbunătățire a  vieții sociale a unui oraș, prin urmare există o mare importanță a trend-ului de Smart City.  

Mobilitatea urbană durabilă înseamnă proiectarea și planificarea infrastructurii urbane, concentrându-ne asupra protecției mediului, reducerii consumului de energie si mai ales de combustibili convenționali, reducerii poluării și promovării energiei regenerabile , reducând astfel costurile municipalităților și companiilor.

În acest context, proiectele trebuie să cuprindă atât promovarea autovehiculelor electrice și a celor care utilizeaza combustibili alternativi, cât și a celor cu două roți, fiind necesar ca transportul alternativ să fie corelat cu planificarea urbană, educația, sănătatea publică și politicile de mediu.

PRIA Urban Mobility Conference IASI este parte a conferințelor PRIAevents care evidențiază cele mai importante și actuale probleme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezența a sute de participanți și a presei. Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea de evenimente de afaceri premium.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele de business, trend-uri și s-a transformat într-o comunitate apreciată a top managerilor care doresc să  se întâlnească, să schimbe idei și să afle cele mai importante detalii pentru afaceri.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA URBAN MOBILITY IAȘI şi puteți găsi pe www.priaevents.ro şi pe https://priaevents.ro/pria-urban-mobility-conference-iasi/.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.