Nu-i o sentinţă prea blândă? 9 ani de închisoare după ce şi-a decapitat prietenul

marți, 25 iunie 2019, 01:59
2 MIN
 Nu-i o sentinţă prea blândă? 9 ani de închisoare după ce şi-a decapitat prietenul

Victima şi agresorul au consumat alcool şi, pe fondul unui conflict verbal, cel din urmă a luat cuţitul şi, fără milă, i-a spintecat gâtlejul prietenului său.

Curtea de Apel Iaşi a condamnat la 9 ani de închisoare un bărbat de 34 de ani, din comuna Scobinţi, care a fost găsit vinovat de omor. Petru Păduraru a comis o faptă desprinsă parcă din filmele de groază, el beneficiind de reducerea pedepsei pentru că a recunoscut acuzaţiile.

Potrivit motivării sentinţei, Păduraru era prieten cu victima sa, ambii fiind consumatori cronici de alcool. Pe 24 octombrie, cei doi au mers la o înmormântare, unde au consumat alcool. După isprăvirea datinilor, cei doi au luat o sticlă de 2 litri de vin şi au decis să continue să bea. Au făcut-o într-un grajd, la un moment dat Păduraru fiind înjurat, fapt care, a spus el, l-a enervat atât de tare încât la lovit pe prietenul său, care a căzut inconştient.

„Inculpatul s-a deplasat apoi în casă, de unde a luat un cuţit de bucătărie şi a revenit lângă prietenul său. Victima se afla în aceeaşi poziţie, respectiv, întinsă la pământ, posibil din cauza alcoolului sau a pumnilor aplicaţi, astfel că inculpatul s-a sprijinit pe un genunchi, apoi, cu mâna stângă, a prins capul victimei şi, cu mâna dreaptă, în care ţinea cuţitul, a tăiat-o la nivelul gâtului, provocându-i o plagă dintr-o parte în alta a gâtului“, au precizat anchetatorii.

Victima mai avea trei lovituri de cuţit, descoperite de legişti, însă Păduraru a spus că nu îşi mai aminteşte de ele. După ce şi-a dat seama ce a făcut, criminalul a alergat la cumnata sa şi a ţipat că a omorât un om. Ulterior, a fost încătuşat.

Comentarii