O companie locală construiește o fabrică de sucuri la Iași. Va produce 4.000-5.000 de sticle pe zi

miercuri, 01 mai 2024, 16:22
2 MIN
 O companie locală construiește o fabrică de sucuri la Iași. Va produce 4.000-5.000 de sticle pe zi

Compania a procesat anul trecut 160 de tone de fructe şi legume pentru produse proprii, în timp ce procesează anual 100-200 de tone pentru alţi clienţi.

Producătorul de sucuri naturale din fructe şi legume Fresco Jugo construieşte în judeţul Iaşi o nouă fabrică pentru a-şi majora capacitatea de producţie şi a putea ajunge la distribuţie naţională, a explicat Eduard Prodan, cofondator, Fresco Jugo.

„În prima fază investim undeva la 70.000 de euro să ne putem muta cu tot fluxul de care avem nevoie, terenul îl avem deja. Şi am vrea pe viitor să amenajăm un magazin al fabricii, cu un loc de joacă pen­tru copii de toate vârstele“.

Dacă investiţia pentru teren şi clădire este realizată din fonduri proprii, pentru noile utilaje Fresco Jugo vrea să atragă 150.000 de euro din fonduri europene. În cazul în care nu atrage fondurile, producă­torul se uită şi spre finanţări bancare. „Am încercat şi nişte discuţii la bancă pentru finanţarea prin credit pentru investiţii. Ne-am făcut calculele şi ar avea sens chiar şi cu dobânzile unui credit, dar preferăm prin fonduri europene pentru că sunt nerambursabile“.

Compania are o capacitate maximă de producţie de 1.500 de sticle pe zi şi vinde astăzi peste 1.000 de sticle pe zi. Noua fabrică ar aduce o capacitate de 4.000-5.000 de sticle pe zi, necesară pentru a extinde vânzarea şi distribuţia dincolo de regiunea Moldovei.

„Am intrat în Auchan doar pe Auchan Iaşi, am vândut o perioadă de aproximativ trei luni şi discuţia cu ei a fost să intrăm în toate magazinele din România. Asta înseam­nă volum foarte mare de vânzări şi spaţiul în care ne desfăşurăm acum activitatea nu ne permite. Şi am zis întâi să ne mutăm într-un spaţiu nou, cu un depozit mult mai mare, ca să putem produce încât să putem da cantităţi mult mai mari“.

Fresco Jugo produce astăzi într-o fabrică din Leţcani, judeţul Iaşi, pe care a înfiinţat-o alături de fraţii săi în 2018 printr-o finanţare Start-Up Nation de 44.000 de euro. Clădirea pentru noua fabrică ar trebui finalizată până la sfârşitul anului 2024, moment în care producătorul va muta acolo utilajele pe care le are deja şi va renunţa la chiria pe care o plăteşte astăzi pentru clădirea primei fabrici. Citește mai mult pe zf.ro.

 

Comentarii