anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 09.08.2020

O companie privată a amenajat un laborator la Facultatea de Construcţii de Maşini

GALERIE
laborator UTI
  • laborator UTI
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, în parteneriat cu compania ALTEN, a inaugurat în această săptămână un laborator de proiectare asistată. Laboratorul se află în cadrul Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, acesta având 18 monitoare şi staţii de lucru HP şi un pachet software de 30 de licenţe academice, investiţia totală fiind de aproximativ 30.000 de euro. În cadrul întâlnirii, reprezentanţii firmei au menţionat că intenţionează să angajeze 100 de ingineri anul viitor doar la nivelul judeţului Iaşi.

 

„Este o investiţie de 30.000 de euro realizată de către firma ALTEN, reprezentând un număr de calculatoare destinate proiectării, dar şi softul aferent proiectării, unul dintre cele mai performante softuri de la acest moment, soft cu care se poate face proiectare şi soft cu care lucrează firmele mari din domeniu auto-motiv, în domeniu aeronautic. Aceste calculatoare şi aceste softuri vor fi folosite de studenţii de la ciclul de licenţă în primul rând, iar cu acest program putem realiza diferite proiecte, iar studenţii pot lucra cu aceste programe încă din anul I“, a afirmat decanul Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, prof. univ. dr. ing. Cătălin Dumitraş.

Decanul explică faptul că acest soft „este foarte util doarece la ora actuală, pe piaţă, este o plajă foarte mare şi o cerere foarte mare de in­gineri mecanici pregătiţi în diverse tipuri de softuri. Ori noi la ora actuală reuşim să acoperim o parte dintre aceste softuri, cu ajutorul companiilor din domeniu“.

Reprezentanta companiei ALTEN, Delia Orhei, director operaţional ALTEN Delivery Center România, a menţionat faptul că această investiţie îşi are originea în dorinţa companiei de a recruta, dar şi de a pregăti absolvenţi pentru nevoile proprii. Astfel, Delia Orhei a menţionat şi faptul că angajaţi ai companiei vor susţine periodic cursuri în cadrul facultăţii. „Avem o creştere semnificativă pentru anul următor, peste 100 de ingineri în domeniul mecanicii, şi am observat că este foarte dificil de a găsi persoane care sunt pregătite în programarea asistată de calculator. Şi atunci am luat decizia de a investi în acest lucru, bineînţeles în colaborare cu facultatea, astfel încât să pregătim viitorii noştri ingineri, să reducem din perioada de training, de formare în momentul în care îi vom angaja“, a menţionat reprezentanta companiei.

Prezent la inaugurarea laboratorului, prorectorul Universităţii Tehni­ce, prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, a menţionat că astfel de parteneriate sunt benefice în special pentru studenţi, care pot să se pregătească mult mai bine pentru piaţa muncii, dar şi pentru universitate şi companiile care realizează astfel de parteneriate cu universitatea. „În universitatea noastră astfel de evenimente au devenit o obişnuinţă, un lucru comun. Cred că lunar se deschide câte un spaţiu de învăţământ sau de cercetare cu sprijinul agenţilor economici. Suntem foarte bucuroşi atunci când observăm că ai noştri absolvenţi ajung în poziţii înalte, în diverse firme, şi apoi întorc binele pe care noi l-am făcut, întorc binele către studenţii de astăzi ai universităţii, către instituţie, astfel încât universitatea să ţină pasul cu tot ceea ce înseamnă progresele din ştiinţă şi tehnică“, a punctat prorectorul TUIASI.

La inaugurarea laboratorului au participat şi Didier Marchet director tehnic în cadrul companiei ALTEN la nivelul Europei, dar şi Daniel Varlan, director tehnic ALTEN de al nivelul ţării, şi Marius Cuzub, coordonator Mechanical Engineering Projects.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un sezon de ducă-se pe pustii

Nicolae GRECU

Un sezon de ducă-se pe pustii

Bine că ne-a mers: bine că a câştigat CFR campionatul după un meci tranşat fără comentarii, bine că a promovat cine trebuie, bine că lobby-ul, uneori deşănţat, pentru salvarea lui Dinamo, a dus la soluţia solomonică destinată a linişti pe toată lumea. Şi bine că a scăpat şi Iaşul de coşmar.

Filmuletul zilei

opinii

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Eugen MUNTEANU

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Se argumentează în continuare necesitatea de a face distincţie între declararea de către Sfântul Sinod a Sfântului Andrei drept patron al României şi realitatea istorică a faptului că „cel dintâi chemat” dintre apostolii lui Iisus Hristos a predicat în Scythia (Dobrogea actuală), cu mai multe secole înainte ca poporul român să se fi format ca atare.

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

pr. Constantin STURZU

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

În această a doua parte a articolului vom sonda alte câteva elemente ale filmului ce au corespondent în viaţa duhovnicească. Convoiul de nave care pleacă din Statele Unite spre Marea Britanie trece prin trei zone. 

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

pulspulspuls

Hopaa: cine-i musiu?

Hopaa: cine-i musiu?

Pe personagiul din prim plan, din ce am văzut, au avut grijă colegii noştri să vi-l prezinte: figurează în dosarul imobiliarilor de la DIICOT ca omul ce făcea legătura dintre imobiliari şi cei cu ştampila din premărie. 

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.