De Business

Punem punctul pe știi

O tranzacţie trăsnet! Jumătate din E-gros s-a vândut pentru mai multe milioane de euro

joi, 28 aprilie 2022, 23:18
2 MIN
 O tranzacţie trăsnet! Jumătate din E-gros s-a vândut pentru mai multe milioane de euro

Dezvoltatorul imobiliar Bogdan Gheorghiu a cumpărat 50% din acţiunile firmelor E-gros Trade şi E-gros Invest de la Constantin Rădeanu. Cele două firme deţin centrele comerciale din Iaşi şi Suceava plus un spaţiu de birouri

Tranzacţie bombă pe piaţa imobiliară din Iaşi. Dezvoltatorul imobiliar Bogdan Gheorghiu (Newton-Tătăraşi) a intrat în acţionariatul firmelor E-gros Trade şi E-gros Invest, controlate până recent de către Cristian Delcea şi Constantin Rădeanu, după ce Rădeanu a decis să se retragă din afacere. Gheorghiu a cumpărat 50% din acţiunile E-gros Trade şi 28% din acţiunile E-gros Invest, prin intermediul firmei Ghesto Invest la care este asociat unic. Tranzacţia este de ordinul milioanelor de euro, existând totodată şi datorii de 9 milioane de euro la una dintre firme. Constantin Rădeanu este şi proprietarul restaurantului La Castel din Copou.

“Am decis să mă retrag”

“Aşa este, am vândut acţiunile. Am alte planuri de afaceri, deocamdată nu vă pot spune mai multe. Nu au fost probleme cu partenerul de afaceri, pur şi simplu am decis să mă retrag”, ne-a declarat Rădeanu. Delcea deţine la E-gros Invest 28% din acţiuni, E-gros Trade 44%, iar Ghesto Invest 28%, ceea ce înseamnă că Gheorghiu are drepturi egale la ambele firme, odată ce deţine 50% şi din acţiunile E-gros Trade. “Am cumpărat acţiunile, însă valoarea tranzacţiei este confidenţială. Sper să se dovedească o investiţie bună, vorbim şi de datorii de 9 milioane de euro”, ne-a precizat Bogdan Gheorghiu. E-gros Trade “operează” în Iaşi şi are o suprafaţă a terenului de 43.000 metri pătraţi, 30.000 metri pătraţi spaţii comerciale şi 9.000 metri pătraţi de birouri. Prin E-gros Invest a fost construit centrul comercial din Suceava, suprafaţa terenului fiind de aproape 29.000 metri pătraţi, având construcţii pe aproape 17.500 metri pătraţi.

Cine este Bogdan Gheorghiu?

Bogdan Gheorghiu a devenit cunoscut în urmă cu aproape zece ani, în momentul în care şi-a vândut prima sa afaceri, respectiv Express Credit Amanet către compania americană Dollar Financial. Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită la vremea respectivă, dar surse din piaţă au afirmat că ea s-ar fi ridicat la valoarea de circa 15 milioane de euro. Nu se ştie clar ce a inclus această sumă şi ce angajamente şi-a luat omul de afaceri ieşean. La vremea respectivă era căsătorit, cu Ioana, dar ulterior a divorţat. Ulterior, în 2015, a achiziţionat proiectul imobiliar din spatele magazinului Lidl Tătăraşi, unde a dezvoltat de-a lungul timpului mai multe blocuri de locuinţe. Ghesto Invest, societatea controlată de Gheorghiu, are drept activitate principală dezvoltare/promovare imobiliară și a raportat la Ministerul Finanțelor Publice o cifră de afaceri pe anul trecut de aproape 2,5 milioane de lei și un profit net de 730.000 lei. În anul 2020, afacerile firmei au fost de circa 3 milioane de lei, iar profitul net de 205.000 lei. 

Comentarii