anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 26.03.2023

CROCHIURI ECONOMICE

Premiu valoros pentru un distins Profesor al Şcolii ieşene de Drept

GALERIE
Ioan Macovei tratat
 • Ioan Macovei tratat
- +

Ediţia cu numărul 26 a Galei Premiilor Uniunii Juriştilor din România (15 dec. a.c.) aduce în centrul atenţiei un reputat profesor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Ioan Macovei. Fostul decan al Facultăţii de Drept, actualmente conducător de doctorat consacrat cercetării în domeniul Dreptului internaţional privat şi al Proprietăţii intelectuale, a intrat în competiţie cu o lucrare, evident, circumscrisă preocupărilor sale curente.

Evaluat după criterii binecunoscute (noutate, aport ştiinţific, utilitate, impact teoretic/aplicativ etc.) de un juriu cât se poate de exigent, „Tratatul de drept internaţional privat” (Editura Universul Juridic, 2017, Format: Academic, 500 pag.) al Profesorului Ioan Macovei a întrunit cu prisosinţă toate cerinţele spre a fi distins cu Premiul „Andrei Rădulescu” - în domeniul ştiinţelor interdisciplinare. Laudatio rostit de Profesorul universitar dr. Gheorghe Gheorghiu arată meritele avute în vedere şi scoate în relief trăsăturile distinctive ale personalităţii autorului-laureat, ca Om al Dreptului, dascăl, cercetător etc.

Valoros prin modul de abordare/tratare a procesului civil internaţional, tratatul acordă importanţă aparte şi aplicării regulilor conflictuale în domeniul dreptului privat, după ce, mai întâi, insistă pe problemele generale ale conflictelor de legi. Despre Profesorul Ioan Macovei se cuvine să mai amintim că este şi coordonator (alături de alţi trei reputaţi profesori bucureşteni) al monumentalei lucrări, însumând aproape 3000 pag., „Noul Cod civil. Comentariu pe articole” (Ediţie de colecţie), apărută nu tocmai demult la Editura C.H. Beck, receptată extrem de bine de „lumea juridică”. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Revin tricolorii, oameni buni!

Nicolae GRECU

Revin tricolorii, oameni buni!

Cei care cred că naţionala nu mai poate câştiga nici măcar în Andorra să nu citească acest text.

opinii

Eufemismele (IV)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (IV)

Discuția despre eufemisme continuă cu exemple comentate din diferite sfere de desemnare (anatomie umană, homosexualitate, însușiri umane, profesii și meserii).

Hitozukuri, eșecul statului nipon într-un proiect de inginerie socială

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Hitozukuri, eșecul statului nipon într-un proiect de inginerie socială

Utilizând exclusiv conceptul de religie în sens occidental, Japonia este percepută ca fiind o țară cu o populație nereligioasă, care adoptă ideea de mushukyo - lipsa unor convingeri religioase. 

Să ne bucurăm!

prof. dr. Gheorghe POPA

Să ne bucurăm!

Da, să ne bucurăm și să fim mulțumiți de reușita comunității ieșene pentru inaugurarea în municipiul nostru a primului Centru Cultural European din țară!

pulspulspuls

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Pe astăzi, stimaţi participanţi la trafic, avem o premieră absolută pentru domniile voastre: pentru prima dată de când se ştie, dom’ premare Mihai Chirica şi-a parcat alaltăieri Dusterul (IS 14 DST) cu care circulă în parcarea din curtea interioară a instituţiunii, după cum se vede şi în imaginea de mai jos.

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.