Premiu valoros pentru un distins Profesor al Şcolii ieşene de Drept
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

CROCHIURI ECONOMICE

Premiu valoros pentru un distins Profesor al Şcolii ieşene de Drept

GALERIE
Ioan Macovei tratat
  • Ioan Macovei tratat
- +

Ediţia cu numărul 26 a Galei Premiilor Uniunii Juriştilor din România (15 dec. a.c.) aduce în centrul atenţiei un reputat profesor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Ioan Macovei. Fostul decan al Facultăţii de Drept, actualmente conducător de doctorat consacrat cercetării în domeniul Dreptului internaţional privat şi al Proprietăţii intelectuale, a intrat în competiţie cu o lucrare, evident, circumscrisă preocupărilor sale curente.

Evaluat după criterii binecunoscute (noutate, aport ştiinţific, utilitate, impact teoretic/aplicativ etc.) de un juriu cât se poate de exigent, „Tratatul de drept internaţional privat” (Editura Universul Juridic, 2017, Format: Academic, 500 pag.) al Profesorului Ioan Macovei a întrunit cu prisosinţă toate cerinţele spre a fi distins cu Premiul „Andrei Rădulescu” - în domeniul ştiinţelor interdisciplinare. Laudatio rostit de Profesorul universitar dr. Gheorghe Gheorghiu arată meritele avute în vedere şi scoate în relief trăsăturile distinctive ale personalităţii autorului-laureat, ca Om al Dreptului, dascăl, cercetător etc.

Valoros prin modul de abordare/tratare a procesului civil internaţional, tratatul acordă importanţă aparte şi aplicării regulilor conflictuale în domeniul dreptului privat, după ce, mai întâi, insistă pe problemele generale ale conflictelor de legi. Despre Profesorul Ioan Macovei se cuvine să mai amintim că este şi coordonator (alături de alţi trei reputaţi profesori bucureşteni) al monumentalei lucrări, însumând aproape 3000 pag., „Noul Cod civil. Comentariu pe articole” (Ediţie de colecţie), apărută nu tocmai demult la Editura C.H. Beck, receptată extrem de bine de „lumea juridică”. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.