Preşedintele american George Bush Sr. a murit, la vârsta de 94 de ani

sâmbătă, 01 decembrie 2018, 07:50
2 MIN
 Preşedintele american George Bush Sr. a murit, la vârsta de 94 de ani

George H.W. Bush, cel de al 41-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, care a ocupat funcţia între anii 1989 şi 1993, a murit, la vârsta de 94 de ani.

The Guardian scrie că Biroul său a anunţat: „George Herbert Walker Bush, aviator al celui de-al Doilea Război Mondial, pionier al industriei petrolului din Texas şi al 41-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, a murit pe 30 noiembrie 2018. El avea 94 de ani, avea cinci copii, 17 nepoţi, opt nepoţi şi doi fraţi. Aranjamentele funerare vor fi anunţate cât de repede posibil".

Fiul său, George W. Bush, care de asemenea a fost preşedintele SUA în două mandate, a emis o declaraţie în numele familiei sale: "Jeb, Neil, Marvin, Doro şi cu mine suntem întristaţi să anunţăm că, după 94 de ani remarcabili, dragul nostru tată a murit. George H.W. Bush a fost un om de cel mai înalt caracter şi cel mai bun tată pe care îl putea cere un fiu sau o fiică. Întreaga familie Bush este profund recunoscătoare pentru viaţa şi dragostea lui, pentru compasiunea celor care l-au îngrijit şi s-au rugat pentru tata şi pentru condoleanţele prietenilor şi concetăţenilor noştri ".

George Bush senior suferea de mai mulţi ani de boala Parkinson şi se deplasa într-un scaun cu rotile.  El a avut un singur mandat la Casa Albă, între anii 1989 şi 1993, în perioadă în care s-a prăbuşit Uniunea Sovietică şi au căzut regimurile comuniste din statele din Europa de Est.  Republican, George H.W. Bush, a fost director al CIA la un moment dat şi i-a fost vicepreşedinte lui Ronald Reagan.

Comentarii