Primarul se joacă cu focul

joi, 12 decembrie 2019, 02:43
3 MIN
 Primarul se joacă cu focul

 

Mihai Chirica vrea să-l readucă pe controversatul antrenor Flavius Stoican la Poli!.Disponibilizat de Petrolul, Stoican a întins multe fire spre Iaşi în momentul în care a căzut în dizgraţie la Ploieşti

 

 

 

 

În numărul de ieri al “Ziarului de Iaşi” am prezentat mai multe informaţii care pot duce la ideea că antrenorul Politehnicii Iaşi, Mihai Teja, a fost “lucrat” în ultima perioadă. Scopul? Readucerea lui Flavius Stoican pe banca tehnică a Iaşului. Posibilitatea incredibilă ca Stoican să revină la Iaşi a primit ieri noi confirmări, de la surse diferite. Conform acestora, chiar primarul Iaşului, Mihai Chirica, a dat girul acestei mutări, la care s-a lucrat în subteran, Decizia este uluitoare în condiţiile în care Stoican are multe bube pe cap, atât din punct de vedere sportiv cât şi comportamental.

Sportiv, antrenorul şcolit la Valea Copcii, a ratat peste tot în Liga a II-a: la Reşiţa, Târgovişte, Mioveni şi acum, la Petrolul Ploieşti, cea mai bogată şi puternică echipă din eşalonul secund, pe care a dus-o la mijlocul clasamentului. În elită a reuşit un singur rezultat pozitiv, calificarea, cu şansă uriaşă în play-off-ul Ligii I, cu Poli Iaşi. În rest, are sub 50% victorii pe banca lui Dinamo, cu care nu a obţinut niciun trofeu, a fost dat afară de la Voluntari după ce a obţinut o singură remiză în şapte meciuri, a fost concediat de Zimbru Chişinău, unde nu a câştigat nici jumătate din meciurile disputate şi a retrogradat pe Pandurii Târgu Jiu.

Din punct de vedere sportiv s-a mai remarcat la Iaşi prin protejarea “copiilor” lui, Patrick Petre, Mihăescu, Zaharia, Cioinac, şi dezavantajarea altor fotbalişti (cel mai bun exemplu, Panţîru, care era monitorizat de naţională), transferuri dezastruoase (îi amintim pe Sadik, Gavrilă, Barros, Petre, Mihăescu sau Rus dintr-o listă lungă) şi rezultate slabe: în doi ani a fost o singură dată pe loc de play-off în sezonul regulat, în play-off-ul trecut a obţinut o singură victorie, în sezonul trecut a ratat toate cele patru obiective, Poli făcând un play-out dezastruos.

Consecinţă firească, lumea a fugit din Copou. La meciurile Politehnicii din primăvară s-a ajuns ca în tribune să mai fie circa 300 de spectatori, adevărat record negativ.

Comportamental, Flavius Stoican a avut multe derapaje. Pe când era jucător a fost acuzat de trădare de naşul său, Ilie Balaci, care îi era antrenor. Stoican nu a fost nici la înmormântarea lui Balaci, care i-a dat cadou de nuntă un apartament, preferând să petreacă alături de Chirica la ziua preşedintelui Politehnicii, Adrian Ambrosie, cu care a făcut o vacanţă în SUA. La Chişinău a avut dosar penal după ce a fost prins băut la volan şi a ameninţat un poliţist. În România a fost judecat pentru că a pariat, reproşuri pe această temă primind din tribune pe parcursul unor meciuri ciudate ale Politehnicii. Tot la Iaşi, Stoican a organizat un banchet înaintea unui meci oficial în care manelele au bătut imnurile clubului, antrenorul luând bani de la jucători în momentul în care cânta. Tehnicianul care faultează des limba română a avut mai multe derapaje declarative, fiind gata, printre altele, să mănânce limba mamei sale. În plus, la plecarea din Iaşi a spus că a fost singurul profesionist într-o mare de amatori, jignind astfel, de exemplu, o personalitate ca Vasile Simionaş.

În ciuda tuturor acestor lucruri compromiţătoare, clubul din Capitala Culturii şi pricepuţii săi diriguitori sunt gata să îşi asocieze imaginea cu Flavius Stoican

 

Comentarii