Proces de două milioane între un ieşean şi Loterie. Spune că nu fost lăsat să joace biletul câștigător
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cum a „ratat“ un jucător marea lovitură la Loto din cauză că i s-a închis uşa agenţiei în nas înainte de program?

Proces de două milioane între un ieşean şi Loterie. Spune că nu fost lăsat să joace biletul câștigător

GALERIE
Loto-6-din-49
  • Loto-6-din-49
- +

Ieşeanul spune că s-a prezentat la agenţie cu 10 minute înainte de închidere, cu varianta înscrisă pe biletul de „6 din 49“ cu care ar fi câştigat tot reportul. Angajata de acolo i-a spus însă că s-a închis deja, şi astfel el a fost „văduvit“ de posibilitatea de a depune biletul cu care ar fi dat lovitura vieţii.

Un ieşean a dat în judecată Loteria Naţională pentru câştigul pe care ar fi putut să-l aibă dacă juca. El a cerut plata a 2.185.420 de lei, valoarea reportului la categoria I, susţinând că fix numerele care au ieşit câştigătoare le-ar fi jucat şi el, dar a fost împiedicat să o facă. Judecătorii Tribunalului au analizat cazul cu toată atenţia, dar nu au putut găsi în argumentaţia ieşeanului „culpa in contrahendo“, respectiv reaua-voinţă precontractuală invocată de acesta, şi nici o culpă delictuală.

Povestea începe pe 26 februarie 2017, când B.M.Z. se îndrepta spre locul de muncă. La ora 15.50, s-a oprit la o unitate a Loteriei pentru a-şi cumpăra un bilet. A fost însă refuzat, pe motiv că jocul s-ar fi închis deja, de la Bucureşti. I-a spus angajatei că jocul se închide la ora 16.00, iar dacă ar fi apărut modificări ale regulamentului, ele ar fi fost anunţate. În plus, având numere prestabilite, procedura de înregistrare ar fi durat puţin. Refuzat din nou, B.M.Z. s-a grăbit spre o altă unitate, la care însă a ajuns abia la 16.03. Acolo a aflat că jocul se închisese normal, la ora 16.00. A doua zi, susţine el, a avut surpriza să constate că ieşiseră câştigătoare taman numerele pe care ar fi dorit să le joace.

B.M.Z. a făcut plângere la Protecţia Consumatorului, care a dirijat-o însă spre Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc. De acolo, a primit răspunsul că ora limită de joc poate fi interpretată sub forma intervalului 15.45-16.00, Loteria Română închizând terminalele „pe baza unui algoritm propriu“. În cele din urmă, considerându-se păbugit, ieşeanul s-a adresat instanţei.

În răspunsul dat la solicitarea judecătorilor, Loteria Naţională a precizat că în ziua respectivă jocul se închisese la ora 15.55. Adică după ce a fost refuzat la prima agenţie. În acelaşi timp însă, B.M.Z. nu ar fi demonstrat că ar fi fost refuzat într-adevăr să joace, sau că ar fi vrut să joace chiar numerele ieşite ulterior câştigătoare. Pe de altă parte, au remarcat magistraţii, nici Loteria nu şi-a probat afirmaţiile că ar exista un interval de un sfert de oră de închidere a jocului.

Decizia finală a magistraţilor s-a bazat pe lipsa unei probe că B.M.Z. chiar a vrut să joace numerele câştigătoare. „Martorul C.C. a arătat instanţei că juca împreună cu reclamantul, dar nu ştia ce numere urma să joace acesta; abia a doua zi, la serviciu, cei doi au verificat numerele şi martorul a constatat că reclamantul avea notate pe biletul său chiar numerele ieşite câştigătoare. Prin urmare, martorul nu văzuse aceste numere în ziua în care ele ar fi trebuit jucate, ci abia a doua zi, astfel încât nu există nicio certitudine că numerele pe care le-a văzut martorul erau aceleaşi cu cele scrise pe hârtia pe care reclamantul ar fi avut-o cu el în agenţie. De asemenea, nu se poate stabili dacă reclamantul ar fi trecut pe biletul de joc numerele întocmai cum le-ar fi avut notate, că nu s-ar fi răzgândit asupra vreunuia dintre ele, ori nu ar fi existat vreo eroare la transcrierea lor, situaţii care pot apărea adesea în practică“, au argumentat judecătorii decizia de respingere ca neîntemeiată a cererii lui B.M.Z.

Sentinţa Tribunalului a fost atacată de B.M.Z., cazul intrând pe rolul Curţii de Apel.

Cititi si: A murit câștigătorul marelui premiu la Loto 6 din 49, în valoare de 4,7 milioane de euro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.