Profesorii din Iași discută despre dependenţa de internet a elevilor

miercuri, 26 iunie 2019, 01:56
2 MIN
 Profesorii din Iași discută despre dependenţa de internet a elevilor

Profesorii ieşeni vor discuta astăzi despre modalităţile de prevenire a dependenţei de Internet în cadrul Conferinţei regionale „Strategii educaţionale de prevenire a dependenţei de internet“, eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

Întâlnirea va avea loc astăzi, de la ora 9.00, la Palas Mall, în sala Chopin. Acţiunea va fi urmată la ora 12.00, la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi, de trei ateliere de formare pentru 50 de profesori, atelierele făcând parte din proiectului Erasmus+ „Log On Back to Life“.

„Necesitatea acestui pro­iect a apărut în contextul în care dependenţa de internet a devenit una dintre principalele probleme cu care se confruntă adoles­cenţii din Europa, cu efecte pe termen scurt şi lung care se referă la performanţe şcolare scă­zute şi, în multe cazuri, aban­don şcolar, afecţiuni de ordin psihic – anxietate, depresie, mitomanie, stare euforică atunci când adolescentul se află în faţa computerului, incapacitatea de a urma un program, pierderea noţiunii timpului, izolare, agresivitate, afecţi­uni fizice – dureri de spate, dureri de cap, pierdere sau luare în greutate, tulburări ale somnului, sindrom de tunel carpian, afecţiuni oculare“, menţionează organizatorii evenimentului.

Proiectul „Log On Back to Life“ are drept scop informarea corectă cu privire la dependenţa de internet prin studii specia­lizate.

Comentarii