Profesorii din Iași discută despre dependenţa de internet a elevilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Profesorii din Iași discută despre dependenţa de internet a elevilor

GALERIE
internet
  • internet
- +

Profesorii ieşeni vor discuta astăzi despre modalităţile de prevenire a dependenţei de Internet în cadrul Conferinţei regionale „Strategii educaţionale de prevenire a dependenţei de internet“, eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

Întâlnirea va avea loc astăzi, de la ora 9.00, la Palas Mall, în sala Chopin. Acţiunea va fi urmată la ora 12.00, la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi, de trei ateliere de formare pentru 50 de profesori, atelierele făcând parte din proiectului Erasmus+ „Log On Back to Life“.

„Necesitatea acestui pro­iect a apărut în contextul în care dependenţa de internet a devenit una dintre principalele probleme cu care se confruntă adoles­cenţii din Europa, cu efecte pe termen scurt şi lung care se referă la performanţe şcolare scă­zute şi, în multe cazuri, aban­don şcolar, afecţiuni de ordin psihic - anxietate, depresie, mitomanie, stare euforică atunci când adolescentul se află în faţa computerului, incapacitatea de a urma un program, pierderea noţiunii timpului, izolare, agresivitate, afecţi­uni fizice - dureri de spate, dureri de cap, pierdere sau luare în greutate, tulburări ale somnului, sindrom de tunel carpian, afecţiuni oculare“, menţionează organizatorii evenimentului.

Proiectul „Log On Back to Life“ are drept scop informarea corectă cu privire la dependenţa de internet prin studii specia­lizate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.