anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale și zonele cu interdicție de circulație

GALERIE
defilare-1-decembrie-iasi
 • defilare-1-decembrie-iasi
- +

De-a lungul zilei de 1 Decembrie vor fi câteva momente de interes maxim precum parada militară, aprinderea iluminatului festiv și retragerea cu torțe.

 

Programul manifestărilor care se vor desfășura la Iași pe 1 Decembrie începe la ora 9.30, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu, unde vor fi semnate documentelor de înfrățire a municipiului Iași cu municipiile Bălți și Hîncești din Republica Moldova.

La ora 10.00 va începe în Piața Palatului Culturii un spectacol folcloric, cu participarea Ansamblului „Constantin Arvinte”, a artiștilor Ștefan Pintilii, Beatrice Duca și a unor tineri artiști.

De la ora 11.00 în fața Prefecturii se vor ține ceremonialul militar, depunerile de coroane, serviciul religios, alocuțiunile oficialităților și parada militară. Vor participa militari, angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, precum și tehnică militară de la Brigada 15 Mecanizată, Batalionul 151 Infanterie și autospeciale de la Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră, Ministerul Justiției – Penitenciarul Iași, Direcția Regională de Informații Moldova-Nord, Poliția Locală și Serviciul de Ambulanță. Peste 250 de militari și angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor defila pe bulevardul Anastasie Panu.

În ceea ce privește tehnica militară, ieșenii vor putea să vadă transportoare de tip URO VAMTAC (similare Humvee-urilor) și amfibii blindate (TAB), autocamioane DAC 665T, autospeciale de intervenție de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, ATV și autoturisme de intervenție de la Inspectoratul de Jandarmi Județean, autospeciale de Poliție și de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră, de la Penitenciarul Iași, de la Direcția Regională de Informații Moldova-Nord, respectiv de la Poliția Locală. Dacă vremea va permite, parada va fi completată cu un survol al unor elicoptere ale Ministerului Apărării Naționale, afirmă prefectul Bogdan Cojocaru.

Programul artistic va fi reluat la ora 12.30, fiind urmat de o masă populară: fasole (de post), cârnați, pâine, vin fiert și ceai.

Un alt moment mult așteptat va fi aprinderea iluminatului festiv montat cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, care va avea loc la ora 17.30 pe Pietonal, în fața Primăriei.

Manifestările care vor marca Ziua Națională se vor încheia cu tradiționala retragere cu torțe, programată să înceapă la ora 19.00, coloana de militari urmând să mărșăluiască pe traseul Muzeul Unirii – Palatul Culturii.

Pe unde nu se trece cu mașina

Pentru desfășurarea acestor manifestări, Primăria Iași a anunțat că circulația rutieră va fi închisă, în funcție de necesități, în Piața Palatului Culturii, între liniile de tramvai, și strada Anastasie Panu în perioada 30 noiembrie ora 8:00 - 1 Decembrie, ora 18:00, în vederea amplasării gardurilor de protecție, precum și pe prima bandă a străzii Anastasie Panu, în fața Casei Pătrate, în vederea amplasării scenei oficiale.

În ziua de 1 Decembrie, traficul auto va fi restricționat între orele 6.30-14.30 pe strada Anastasie Panu, de la intersecția cu strada Elena Doamna până la intersecția cu strada Palat, precum și această din urmă stradă până în Podu-Roș.

De asemenea, circulația auto și a tramvaielor va fi oprită, în funcție de necesități, între orele 19.00 și 19.30, pe traseul Piața Unirii – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Palatului Culturii, pentru Retragerea cu torțe. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sistemul african din interiorul României europene (I)

Mihai CHIPER

Sistemul african din interiorul României europene (I)

În relaţia cu exteriorul suntem europeni cu papion, în geopolitica internă regională triburi cu umutsha şi ibheshu.

opinii

Culpa idealismului

Codrin Liviu CUȚITARU

Culpa idealismului

La o privire atentă, se observă că, în cazul lui Eliot (invers faţă de mulţi dintre contemporanii săi), tipologia colectivă constituie doar un pretext pentru investigaţia psihologică de adâncime. Individualităţile sunt aşezate în interiorul butaforiei comunitare pentru a li se putea pune mai clar în evidenţă particularităţile morale. Nu întâmplător, aş spune, (şi) din perspectiva acestei opere, autoarea a fost considerată creatoarea (prin iradiere) a realismului psihologic.

Pietrele făcute pâine. Despre diavol şi economie

Gabriel MURSA

Pietrele făcute pâine. Despre diavol şi economie

Confundând banii cu resursele, luciferul inflaţionist a transformat pietrele în pâine, pentru că toată lumea s-a lăsat înşelată, şi-a falsificat calculele... Însă atunci când rata dobânzii începe să crească - şi ea creşte în mod inexorabil -, „bula” se sparge, iar pojghiţa de prosperitate se evaporă, lăsând în urmă un noian de investiţii nefericite...

Războiul Crimeei. Crimele războiului

Florin CÎNTIC

Războiul Crimeei. Crimele războiului

Patrie şi centru al puterii Hoardei de Aur, Crimeea a fost placa turnantă, fantasmatică şi geopolitică, a sălbaticului absolutism rusesc, care se revendică încă, şi astăzi, de la tradiţia jafului sângeros practicat de „Altîn Ordu”.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de dosarul „Piţa pentru ţaigheri”? Iote că apare şi şeful la bară!

Vă mai amintiţi de dosarul „Piţa pentru ţaigheri”? Iote că apare şi şeful la bară!

Numai mâine nu-i poimâine, stimaţi participanţi la trafic: aşa ar putea spune unul din cei mai şugubeţi şefi din ţaigherimea roteristă ieşeană, Piele de Pork pe numele lui complet. 

Caricatura zilei

De ce s-a inventat internetul și de către cine?

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.