Eliberat condiţionat cu aproape trei ani înainte de ispăşirea pedepsei, un individ a recidivat

Prostituată din Iaşi sechestrată în baie, violată și tâlhărită de un individ eliberat condiționat

marți, 12 decembrie 2017, 02:59
3 MIN
 Prostituată din Iaşi sechestrată în baie, violată și tâlhărită de un individ eliberat condiționat

Femeia a pus la punct, telefonic, întâlnirea cu agresorul ei. Individul eliberat condiţionat în luna ianuarie se află în plin proces de divorţ.

Incident de o gravitate deosebită investigat de poliţiştii şi procurorii din Iaşi. Un bărbat din oraş a fost arestat duminică pentru 30 de zile după ce ar fi violat şi tâlhărit o prostituată. Ci­prian Teodor Butnărică (34 de ani) este un obiş­nuit al puşcăriei, el fiind eliberat condiţionat în luna ianuarie, înainte cu aproape 3 ani de a ispăşi o pedeapsă de opt ani de închisoare. Bărbatul este fostul soţ al unei tinere care, în 2012, a înjunghiat în gât un taximetrist şi care, în octombrie 2017, a intentat divorţ împotriva lui Butnărică.

Potrivit referatului privind ares­tarea preventivă, Butnărică ar fi comis faptele în noaptea de 6 spre 7 decembrie, după miezul nopţii. Poliţiştii au ajuns atunci la faţa locului după ce au fost alertaţi de vecini că, dintr-o baie a unui imobil, o femeie care este sechestrată ţipă după ajutor. O patrulă de Poliţie a mers la apar­tamentul respectiv, unde au găsit uşa neasigurată. Victima se afla în baie, având mai multe urme de violenţă pe gât şi faţă. Ea a spus că a fost lovită cu pumnii şi palmele în zona maxilarului.

În timpul investigaţiei, procurorii Par­chetului de pe lângă Judectoria Iaşi au aflat că Ciprian Teodor Butnărică stabilise în seara respectivă o întâlnire cu persoana vătămată. Individul folosise în acest sens un număr de telefon care era afişat pe un site pentru adulţi.

„După ce a ajuns la locuinţa persoanei vătămate, aceasta a refuzat să-i mai permită accesul în locuinţă, moment în care bărbatul a forţat uşa, a pătruns în apartament fără acordul persoanei vătămate. Prin constrângere şi sub ameninţarea cu un cuţit, inculpatul a constrâns-o pe persoana vătămată să întreţină un raport sexual“, au transmis reprezentanţii Parchetului.

Aceştia au mai menţionat că, după actul sexual, Butnărică a sustras un laptop, două telefoane mobile şi o sumă de bani din locuinţa tinerei.

„Pentru a-şi asigura plecarea, inculpatul a închis persoana vătămată în camera de baie, exercitând în tot acest timp acte de violenţă fizică asupra acesteia şi adresându-i ameninţări“, au mai precizat procurorii ieşeni.

Aceştia au mai spus că Butnărică avea un rest de pedeapsă de 843 de zile atunci când a fost eliberat condiţionat. Oamenii legii au efectuat percheziţii la domiciliul bărbatului şi au găsit, în maşina folosită de acesta cele două telefoane furate de la victimă, o macetă, un baston telescopic, două bâte, două cuţite tip briceag şi un spray lacrimogen.

Comentarii