Punct final la admiterea la „Cuza”: aproape 9 candidați pe un loc la Kinetoterapie

miercuri, 20 iulie 2022, 12:34
1 MIN
 Punct final la admiterea la „Cuza”: aproape 9 candidați pe un loc la Kinetoterapie

La cinci zile de la finalizarea înscrierilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a centralizat datele finale ale etapei de depunere a dosarelor. Se anunță o admitere fără surprize majore anul acesta la UAIC, cele mai căutate domenii fiind similare cu anul trecut, la fel și numărul de candidați – aproximativ 10.350 pentru locurile bugetate. 

În mod concret, cea mai mare concurență s-a înregistrat la domeniul Kinetoterapie și motricitate specială, de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, cu un număr de 8,57 de candidați / loc bugetat, fiind urmată de specializarea Informatică Economică de la Facultatea de Economia și Administrarea Afacerilor, 7,94 candidați / loc bugetat. Au fost 5,89 candidați / loc bugetat la specializarea Psihologie, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, 5,67 candidați / loc bugetat la Facultatea de Drept și 5,54 candidați / loc bugetat la specializarea Informatică, Facultatea de Informatică.

Locurile de la buget nu au fost ocupate în sesiunea de vară la Facultatea de Teologie Ortodoxă, cea de Teologie Romano-Catolică și la unele specializări de la restul facultăților, cele mai multe la Facultatea de Litere, unde apare o concurență record pe locurile bugetate de la Jurnalism și Științe ale Comunicării – 4 candidați / loc bugetat. Mai multe detalii veți putea citi într-o analiză a datelor admiterii realizată de „Ziarul de Iași”.

Comentarii