România este prezentată ca „El Dorado al chirurgiei estetice” într-un reportaj TV

luni, 11 februarie 2019, 17:29
2 MIN
 România este prezentată ca „El Dorado al chirurgiei estetice” într-un reportaj TV

Jurnaliştii francezi au realizat un reportaj amplu despre piaţa de chirurgie estetică din România, care se dovedeşte a fi din ce în ce mai atrăgătoare pentru străini, în principal din cauza preţurilor scăzute. „Sâni, dinţi, păr, nas, pleoape…. România este pe cale să devină destinaţia numărul unu în Europa în ceea ce priveşte turismul estetic. 

Cu sutele de clinici private şi cu preţuri care sfidează toată concurenţa, România primeşte din ce în ce mai mulţi pacienţi din toată Europa şi din ţările arabe”, este descrierea materialului realizat de jurnaliştii de la TF1. La începutul reportajului de 22 de minute, jurnaliştii prezintă cazul unei franţuzoaice care a venit la Timişoara pentru o operaţie de ridicare a sânilor, dar şi pentru o operaţie de implanturi mamare. Nota de plată finală este cu 1.000 de euro mai mică decât dacă ar fi ales să facă aceste intervenţii în Franţa.

„De la căderea comunismului, au fost deschise peste 100 de clinici private, mult mai multe decât în celelalte ţări din Europa de Est. Chirurgii s-au format în străinătate, iar preţurile sunt de la 40 până la 70% mai mici decât în Franţa. „, spun jurnaliştii TF1. Jurnaliştii francezi îl dau exemplu pe chirurgul Tiberiu Bratu, care a fost pregătit la Toulouse. În clinica sa se vorbeşte engleză, italiană, franceză, germană, rusă şi chiar arabă. Asta deoarece peste 70% dintre clienţi sunt străini. 

„Nu puteam să-mi imaginez acum 20 de ani, că o să am o pacientă care vine de la Milano. (…) Mi se pare fabulos!”, le spune acesta jurnaliştilor. Potrivit jurnaliştilor francezi, „starul chirurgiei estetice din România este Constantin Stan”, care s-a format în Franţa şi Italia şi care are trei clinici în Bucureşti. De astfel, el a deschis prima clinică de chirurgie estetică din România, după cum notează TF1. Acum, acesta pune la dispoziţia clienţilor străini „un pachet”, care include transport de la aeroport şi cazare. În reportajul video, doctorul Stan face şi o demonstraţie legată de rezistenţa protezelor mamare: le aruncă pe jos şi se urcă pe ele. 

Comentarii