Salariu de lider de sindicat: 8.300 de euro/lună. Leonard Bărăscu e aliat de nădejde al PSD!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Salariu de lider de sindicat: 8.300 de euro/lună. Leonard Bărăscu e aliat de nădejde al PSD!

GALERIE
Leonard Bărăscu
 • Leonard Bărăscu
- +

Sindicatele se implică în jocurile politice, iar asta o demonstrează CNSRL Frăţia care, în 2019, a semnat o alianţă cu PSD, iar acum ameninţă guvernarea cu proteste. Unul dintre cei mai influenţi lideri sindicali este Leonard Bărăscu, cel care controlează două mari organizaţii sindicale: CNSRL-Frăţia şi SANITAS. 

Anunţul privind colaborarea dintre CNSRL-Frăţia şi PSD a fost făcut chiar pe pagina oficială a PSD. „Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a semnat miercuri, 6 noiembrie 2019, un acord de colaborare cu CNSLR FRĂŢIA, la sediul PSD. Viorica Dăncilă consideră că această colaborare este una foarte utilă deoarece partidele de stânga au cooperat foarte bine cu sindicatele pe probleme importante pentru cetăţeni”. Bărăscu este liderul confederaţiei CNSRL Frăţia.

Deşi a semnat un acord cu PSD, pe pagina de prezentare, sindicatul spune că nu face politică. „Confederaţia este cea mai mare organizaţie naţională de profil sindical, independentă faţă de partidele politice, de organele de stat şi de patronat, constituită exclusiv prin voinţa membrilor săi şi cuprinde la ora actuală peste 800 de mii de sindicalişti” Leonard Bărăscu este şi preşedintele federaţiei sindicale SANITAS (care a aderat la confederaţia CNSRL Frăţia). Potrivit propriei prezentări, Bărăscu reprezintă „interesele a peste 120.000 de membri din toate categoriile profesionale din sănătate, asistenţă socială şi medicină şcolară (personal medico-sanitar, de specialitate, auxiliar, tehnic şi administrativ)”. Din această dublă calitate de lider sindical, Bărăscu încasează bani.

 • 184.090 de lei de la Federaţia SANITAS
 • 134.820 lei de la CNSRL Frăţia
 • 164.700 ca preşedinte al CA Sind Tour Trading
 • Leonad Bărăscu a încasat 8.300 de euro pe lună doar ca lider sindical. De altfel, Bărăscu nu mai exercită altă meserie

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

N-a pățit-o numai Trump

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.