anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Salariu de lider de sindicat: 8.300 de euro/lună. Leonard Bărăscu e aliat de nădejde al PSD!

GALERIE
Leonard Bărăscu
 • Leonard Bărăscu
- +

Sindicatele se implică în jocurile politice, iar asta o demonstrează CNSRL Frăţia care, în 2019, a semnat o alianţă cu PSD, iar acum ameninţă guvernarea cu proteste. Unul dintre cei mai influenţi lideri sindicali este Leonard Bărăscu, cel care controlează două mari organizaţii sindicale: CNSRL-Frăţia şi SANITAS. 

Anunţul privind colaborarea dintre CNSRL-Frăţia şi PSD a fost făcut chiar pe pagina oficială a PSD. „Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a semnat miercuri, 6 noiembrie 2019, un acord de colaborare cu CNSLR FRĂŢIA, la sediul PSD. Viorica Dăncilă consideră că această colaborare este una foarte utilă deoarece partidele de stânga au cooperat foarte bine cu sindicatele pe probleme importante pentru cetăţeni”. Bărăscu este liderul confederaţiei CNSRL Frăţia.

Deşi a semnat un acord cu PSD, pe pagina de prezentare, sindicatul spune că nu face politică. „Confederaţia este cea mai mare organizaţie naţională de profil sindical, independentă faţă de partidele politice, de organele de stat şi de patronat, constituită exclusiv prin voinţa membrilor săi şi cuprinde la ora actuală peste 800 de mii de sindicalişti” Leonard Bărăscu este şi preşedintele federaţiei sindicale SANITAS (care a aderat la confederaţia CNSRL Frăţia). Potrivit propriei prezentări, Bărăscu reprezintă „interesele a peste 120.000 de membri din toate categoriile profesionale din sănătate, asistenţă socială şi medicină şcolară (personal medico-sanitar, de specialitate, auxiliar, tehnic şi administrativ)”. Din această dublă calitate de lider sindical, Bărăscu încasează bani.

 • 184.090 de lei de la Federaţia SANITAS
 • 134.820 lei de la CNSRL Frăţia
 • 164.700 ca preşedinte al CA Sind Tour Trading
 • Leonad Bărăscu a încasat 8.300 de euro pe lună doar ca lider sindical. De altfel, Bărăscu nu mai exercită altă meserie

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.