Școală nouă în Valea Adâncă. Ar putea fi gata peste doi ani

joi, 14 martie 2024, 02:50
1 MIN
 Școală nouă în Valea Adâncă. Ar putea fi gata peste doi ani

Cu 26,2 milioane de lei, bani obținuți prin PNRR, Primăria Miroslava ridică o clădire cu trei niveluri în Valea Adâncă. Este sediul viitoarei școli din această localitate, care, dacă lucrurile vor merge bine, își va deschide porțile în anul școlar 2026-2027.

Administrația comunei a lansat deja procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și de construire. Pe lângă clădirea școlii, contractul prevede și o sală de sport pe două niveluri, cu o suprafață construită de 1.045 mp, respectiv o suprafață desfășurată de 1.320 mp.

Proiectul s-a conturat după ce primăria locală a obținut prin donație, primăvara trecută, un teren în suprafață de aproape 7250 mp. Școala va avea 21 de săli de clasă a câte 30 de elevi, patru laboratoare, o bibliotecă, o sală de prezentări, grupuri sanitare, depozite, cancelarie, birouri administrație și conducere, spații tehnice, dar și un ascensor.

Sala de sport va avea două niveluri (P+E) și va avea o suprafață construită de 1.045 metri pătrați, respectiv o suprafață desfășurată de 1.320 metri pătrați. Complexul va fi o „școală verde”, costurile de exploatare pentru energie și apă fiind mai reduse cu 20 la sută până la 40 la sută.

Terenul multifuncțional din curtea școlii va fi amenajat în funcție de modul în care vor fi amplasate primele două obiective. Ofertele sunt așteptate până la sfârșitul acestei luni și, odată contractul atribuit, lucrările vor dura un an și jumătate. 

Comentarii