SPORT Hal de campionate în România. Vacanţe lungi în plin sezon

miercuri, 03 aprilie 2024, 03:00
1 MIN
 SPORT Hal de campionate în România. Vacanţe lungi în plin sezon

Echipele ieşene de handbal sunt, din nou, în repaus, ultimele eşaloane interne fiind întrerupte o lungă perioadă, modă care a prins des pe parcursul stagiunii în curs.

Echipa masculină Politehnica a stat săptămâna trecută şi va juca ultimul meci oficial al sezonului pe 13 aprilie, la Piteşti. Meciul nu va avea vreo miză, echipa antrenată de Florin Spiridon fiind sigură că se va situa pe primul loc al ultimei grupe valorice a Diviziei A.

În ceea ce priveşte echipa feminină CSM Iaşi 2020, care a jucat pe 24 martie ultima dată, aceasta va mai bifa un meci tocmai pe 21 aprilie în ultima etapă a sezonului regulat. Formaţia antrenată de Daniel Gheorghe se va confrunta la Bacău cu modesta echipă locală CSM. Victoria, iminentă, va parafa clasarea Iaşului pe primul loc în Seria B a Diviziei A, poziţie care generează un culoar perfect de promovare.

La turneul decisiv pentru accederea în Liga Naţională, unde vor participa opt echipe, care vor juca eliminatoriu, CSM 2020 se va confrunta în primă fază cu o echipă modestă, CSU Cluj-Napoca. Dacă vor trece de clujence, lucru aproape cert, ieşencele se vor duela pentru promovarea directă cu o altă echipă accesibilă. După toate probabilităţile aceasta va fi câştigătoarea partidei dintre Activ Ploieşti şi CSM Slobozia, care au mari şanse să fie ocupantele locurilor II şi III din Seria A.

În Liga Naţională promovează direct două formaţii din Divizia A, alte două urmând a da baraje cu echipe din elită.

Comentarii