Turiștii au lăsat 26 de milioane de euro pe litoral în minivacanța de 1 Mai-Paști. Cea mai scumpă notă: peste 36 de mii de euro

marți, 07 mai 2024, 20:12
2 MIN
 Turiștii au lăsat 26 de milioane de euro pe litoral în minivacanța de 1 Mai-Paști. Cea mai scumpă notă: peste 36 de mii de euro

Un munte de bani adică cel puțin 26 de milioane de euro. Atât au cheltuit turiștii care şi-au petrecut vacanța de 1 Mai și de Paște, la malul mării.

Cei din domeniul ospitalităţii sunt mulţumiţi de încasări şi spun că peste 70 de mii de oameni au tras în hotelurile şi pensiunile din Mamaia, Vama Veche, și Costinești.

Potrivit agenților de turism, mai bine de un sfert dintre vizitatori, au venit din Spania, Israel, Anglia, Italia, şi Franța.

După doi ani în care a fost surclasată de Costinești, Mamaia a revenit în topul preferințelor. 35 de mii de tineri s-au cazat aici de 1 Mai și de Paște în general la hoteluri de 4 stele.

Cel mai mult au plătit cei care au vrut să fie cât mai aproape de cluburi şi de zona în care au fost organizate festivaluri.

Pentru un sejur de 4 nopți, au plătit între 1500 și 2300 de euro de persoană.

Ștefan Necula, reprezentantul unei agenții de turism: „Sejururile au crescut pentru această perioadă, situându-se undeva la 4,2 zile, față de anii trecuți.”

La cazare s-au cheltuit, în medie, între 30 și 40 euro de persoană pe noapte în funcţie de confortul dorit. În schimb, consumaţia la restaurante şi cluburi a scos din buzunarul turiştilor cei mai mulţi bani – în medie 100 de euro.

Corina Martin, președinte Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii: „Peste 70.000 de turiști au ales în acest interval prelungit litoralul românesc.”

În cluburi, unii şi-au făcut rezervări încă din iarnă. Au dat pentru o masă de 10 persoane cel puțin 2500 de lei. Cei care au stat la bar au plătit între 400 și 600 de lei.

Cea mai mare notă de plată dintr-un club din stațiunea Mamaia a fost achitată de un turist din Anglia și a depășit 36 de mii de euro.

Mai mult, pe Stirile PROTV

Comentarii