USAMV a primit ca donaţie mai multe utilaje, printre care şi un echipament pentru recoltat porumb

joi, 21 ianuarie 2021, 02:50
1 MIN
 USAMV a primit ca donaţie mai multe utilaje, printre care şi un echipament pentru recoltat porumb

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a primit mai multe echipamente şi utilaje, ca donaţie, din partea partenerilor din zona industrială, pentru ca studenţii să poată beneficia de lucrări practice mai ample în cadrul instituţiei de învăţământ superior. 

„Astfel, pentru o mai bună cunoaştere şi înţelegere a echipamentelor necesare în agricultură, diverse firme şi-au manifestat intenţia de a pune la dispoziţia universităţii utilaje în scop didactic. Spre exemplificare, Facultăţii de Agricultură i-au fost donate recent o maşină pentru efectuat tratamente fitosanitare şi un echipament pentru recoltat porumb”, au precizat reprezentanţii USAMV Iaşi. În mod concret, decanul Facultăţii de Agricultură, conf.dr. Denis Ţopa, a precizat că astfel de utilaje primite de studenţi le dă şansa să înţeleagă mai bine componenta practică activităţii lor şi să înţeleagă care sunt tendinţele tehnologice de pe piaţă.

„În ceea ce priveşte relaţia cu mediul economic agricol, ne dorim o mai intensă colaborare cu întreprinderile din agribusiness. Prin acest proces, întreprinderea îşi facilitează transferul de tehnologie şi informaţie către reţelele de fermieri, şi de asemenea, îşi atrage resursă de muncă bine pregătită dintre inginerii agronomi formaţi în cadrul facultăţii noastre”, a declarat conf.dr. Denis Ţopa, decanul Facultăţii de Agricultură.

El a mai punctat că, pentru studenţii universităţii, desfăşurarea unor astfel de parteneriate reprezintă şi posibilitatea de a observa „evoluţia echipamentelor folosite în diverse procese necesare în agricultură”, dar şi adaptarea acestora la noilor tendinţe şi cerinţe ale agriculturii durabile şi sustenabile. 

Comentarii