USAMV a primit ca donaţie mai multe utilaje, printre care şi un echipament pentru recoltat porumb
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 03.03.2021

USAMV a primit ca donaţie mai multe utilaje, printre care şi un echipament pentru recoltat porumb

GALERIE
Usamv Iasi
  • Usamv Iasi
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a primit mai multe echipamente şi utilaje, ca donaţie, din partea partenerilor din zona industrială, pentru ca studenţii să poată beneficia de lucrări practice mai ample în cadrul instituţiei de învăţământ superior. 

„Astfel, pentru o mai bună cunoaştere şi înţelegere a echipamentelor necesare în agricultură, diverse firme şi-au manifestat intenţia de a pune la dispoziţia universităţii utilaje în scop didactic. Spre exemplificare, Facultăţii de Agricultură i-au fost donate recent o maşină pentru efectuat tratamente fitosanitare şi un echipament pentru recoltat porumb”, au precizat reprezentanţii USAMV Iaşi. În mod concret, decanul Facultăţii de Agricultură, conf.dr. Denis Ţopa, a precizat că astfel de utilaje primite de studenţi le dă şansa să înţeleagă mai bine componenta practică activităţii lor şi să înţeleagă care sunt tendinţele tehnologice de pe piaţă.

„În ceea ce priveşte relaţia cu mediul economic agricol, ne dorim o mai intensă colaborare cu întreprinderile din agribusiness. Prin acest proces, întreprinderea îşi facilitează transferul de tehnologie şi informaţie către reţelele de fermieri, şi de asemenea, îşi atrage resursă de muncă bine pregătită dintre inginerii agronomi formaţi în cadrul facultăţii noastre”, a declarat conf.dr. Denis Ţopa, decanul Facultăţii de Agricultură.

El a mai punctat că, pentru studenţii universităţii, desfăşurarea unor astfel de parteneriate reprezintă şi posibilitatea de a observa „evoluţia echipamentelor folosite în diverse procese necesare în agricultură”, dar şi adaptarea acestora la noilor tendinţe şi cerinţe ale agriculturii durabile şi sustenabile. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.