14 ani de închisoare pentru un individ care a distrus viaţa unei copile

miercuri, 03 aprilie 2013, 01:50
3 MIN
 14 ani de închisoare pentru un individ care a distrus viaţa unei copile

Agresorul, de 23 de ani, a păcălit fata că vrea să o ajute şi a convins-o să urce pe scuterul său. Ulterior, victima de 14 ani a fost dusă pe câmp şi violată.

Un individ periculos a fost condamnat ieri de judecătorii Tribunalului Iaşi la 14 ani şi jumătate după ce a fost acuzat de viol asupra unei minore sub 15 ani. Despre Valeriu Marghiol se poate spune că a distrus viaţa victimei sale, pe care a abuzat-o se­xual în fel şi chip printre salcâmi. Ulterior agresiunii sexuale, mă­cinată de evenimentul traumatizant, minora de 14 ani violată a încercat să-şi pună capăt zilelor. Tribunalul a mai decis ca, pe lângă pedeapsa dură, agresorul să mai plătească şi despăgubiri de 50.000 de lei victimei sale.
Fapta care l-a adus pe Valeriu Marghiol, ajuns acum la 23 de ani, în vizorul legii s-a petrecut în vara anului trecut. Pe 16 august 2012, minora se afla cu câteva fete în sat (Belceşti), când tatăl ei a venit înspre ea pentru a-i reproşa că a plecat fără să-l anunţe. Pa­radoxal, părintele victimei era însoţit în timpul reproşurilor chiar de Valeriu Marghiol. Când părintele victimei a încercat să o lovească, mai multe persoane din jur au intervenit, iar Ionuţ Mar­ghiol i-a propus adolescentei să se urce cu el pe scuter pentru a merge acasă. Marghiol s-a îndreptat spre ieşirea din sat. S-a oprit mai întâi în apropierea unui cimitir, acolo unde a încercat pentru prima dată să o agreseze sexual pe victimă.
A început să o pipăie şi să îi dea jos sutienul. Fata, revoltată, a început să ţipe şi să-l implore să o lase în pace. Marghiol i-a dat atunci de înţeles că a renunţat la gândurile sale rele şi a convins-o din nou pe copilă că o va duce acasă. A demarat în trombă până pe un imaş, în apropierea unei liziere de salcâmi, acolo unde şi-a dus, în cele din urmă, la bun sfârşit planul. A trântit-o pe victimă la pământ, a dezbrăcat şi a forţat-o să întreţină cu el un raport sexual normal. Cercetările efectuate ulterior de procurori au relevant că fata era virgină înainte de a fi violată de sătean.
După ce şi-a satisfăcut pof­tele, Marghiol s-a urcat pe scuter şi a lăsat-o de izbelişte pe victimă care a mers pe jos până acasă, acolo unde a ajuns la miezul nopţii. Nici nu a apucat să intre bine pe poartă că tatăl său, fără prea multe întrebări, a început să o bată şi să o dea cu capul de pat.
Fata a povestit prin ce a trecut abia la câteva zile, unei prietene, Valeriu Marghiol fiind ulterior şi arestat.

Comentarii