De Sănătate

Punem punctul pe știi

A fost reparat computerul tomograf defect de la IRO Iaşi

sâmbătă, 08 iulie 2017, 01:50
1 MIN
 A fost reparat computerul tomograf defect de la IRO Iaşi

A fost reparat computerul tomograf de la Institutul Regional de Oncologie Iaşi (IRO) care a fost defect în ultima săptămână. 

Începând de ieri, bolnavii oncologici îşi pot face investigaţia la aparatul institutului, după ce în ultima săptămână au făcut-o în privat, la centrul Affidea, respectiv în sistemul public, la Spitalul „Sf. Spiridon“. Potrivit conducerii IRO, computerul tomograf nu a mai funcţionat datorită unei defecţiunii majore apărute la tub.

„La achiziţionarea unui ansamblu tub Rx-cupola, producătorul oferă garanţie pentru acesta 12 luni sau 50 kAs (n.r. – uzura fizică a tubului). Tubul cu nr. 4, instalat în data de 17.03.2016, a avut o uzură de 63.20 kAs, citită în data de 12 mai, când suma necesară înlocuirii a fost inclusă în bugetul de venituri şi cheltuieli. Valoarea contractului de achiziţie pentru înlocuirea piesei defecte este de 132.500 lei, fără TVA“, se arată într-un comunicat la IRO. Potrivit acestuia, defecţiunea computerului tomograf s-a remediat, cei 69 de pacienţI care aveau programare în alte centre de investigaţii fiind reprogramaţi pentru efectuarea investigaţiilor până pe 14 iulie. 

Comentarii