Aeroportul, băgat în ceaţă: două zile de haos în orarul curselor

sâmbătă, 01 noiembrie 2014, 02:57
2 MIN
 Aeroportul, băgat în ceaţă: două zile de haos în orarul curselor

Prognozele meteo anunţă ceaţă şi în următoarele zile în zona Iaşului.

Ceaţa a încurcat zborurile de pe Aeroport timp de două zile, şi e posibil să cauzeze probleme şi în zilele următoare, potrivit prognozei me­teo. Patru curse au fost anulate, trei au fost întârziate, iar o alta deviată câteva sute de kilometri.

Problemele au început de joi seara, când din cauza ceţii a fost anulată cursa tur-retur Bucureşti – Iaşi – Bucureşti, care ar fi trebuit să aterizeze la 18.25 şi să decoleze la 18.50. A fost anulată şi cursa de noapte Bu­cureşti – Iaşi de la ora 22.45, şi returul, care ar fi trebuit să decoleze de la Iaşi ieri dimineaţă, la ora 6.00.

Tot joi, cursa dinspre Torino, care ar fi trebuit să aterizeze la Iaşi la ora 15.00, a fost deviată spre Bucureşti.

Vineri, cursa de Tel Aviv a decolat cu o întârziere de aproximativ trei ore, iar cursa Bucureşti – Iaşi – Bu­cureşti cu aterizarea la Iaşi la 9.05 şi decolarea spre Bucu­reşti la 9.30 a fost întârziată cu aproximativ jumătate de oră. Pentru detalii cu privire la zborurile de azi, pot fi utilizate nu­merele de telefon 021.204. 64.64, 021.303.44.00 sau 021.303.44.44.

Incidentul survine la o săptămână după ce vizibilitatea foarte proastă provocată de ceaţă a provocat anularea, devierea sau întârzierea a trei curse. Nici atunci, nici acum, pe site-ul Aeroportului nu a fost făcută nicio menţiune cu privire la problemele provocate de ceaţă.

Pe noua pistă a Aeropor­tului, inaugurată în octombrie, urmează să fie instalată o instalaţie suplimentară de ba­lizaj până la sfârşitul acestei luni. Aceasta ar asigura un plus de siguranţă în cazul ateri­zării în condiţii de vizibilitate proastă.

Comentarii