Veolia Energie îşi mai trece în portofoliu un client major: Hotel „Eskada“ de pe Primăverii

Al patrulea hotel din Iaşi care se branşează la sistemul centralizat de încălzire

marți, 09 iunie 2015, 01:59
2 MIN

„Am analizat cifrele şi am ajuns la concluzia că există o diferenţă de randament privind costurile încălzirii centralizate, raportate la costurile încălzirii pe gaz. Fiind vorba de o clădire mare, pe 8 niveluri, aceste diferenţe contează“, spune proprietarul noii clădiri ce va fi deschisă publicului până la sfârşitul anului în curs.

Sistemul centralizat de termoficare pare a deveni din ce în ce mai atractiv pentru proprietari şi dezvoltatori care deţin imobile cu suprafaţă mare. Posibilitatea de a avea costuri mai mici cu încălzirea şi consumul de apă caldă de­termină chiar şi proprietari de clădiri noi să opteze pentru varianta de încălzire centra­lizată. Cum este şi cazul dezvoltatorul Hotelului „Eska­da“, care a decis ca viitorul imobil să primească agent termic din sistemul centralizat al Iaşului, sistem gestionat de Veolia Energie Iaşi.

„Am analizat cifrele şi, în urma unor calcule concrete, am a­juns la concluzia că există o di­ferenţă de randament pri­vind costurile încălzirii centralizate, raportate la costurile încălzirii pe gaz. Fiind vorba de o clădire cu supra­faţă mare, pe 8 niveluri, a­ceste diferenţe contează, mo­tiv pentru care am ales ca variantă principală sistemul centralizat de încălzire“, a arătat Tiberiu Stoian, patro­nul „Eskada“.

Clădirea este si­tuată pe bulevardul Primă­verii, şi va fi finalizată până la sfârşitul acestui an, consumul estimat fiind de 160 gigaca­lorii/an, echivalentul unui bloc cu 4 etaje.

„Prin racordarea la Veolia, dezvoltatorul va realiza economii de costuri de cel puţin 15% în com­pa­raţie cu soluţia cazanelor pe gaze naturale pentru e­nergia termică necesară alimentării celor 40 de camere şi restaurantului. În urma analizelor economice, dar şi a argumentelor care ţin de si­guranţă şi confort, dezvoltatorul Hote­lului Eskada a optat pentru sistemul centralizat de termoficare“, a declarat Ana-Maria Icătoiu, director comercial Veolia E­nergie Iaşi.

Noul client major care alege sistemul centralizat de termoficare se alătură celorlalte trei hoteluri racordate de Veolia în ultimul an: Hotel „Unirea“, Hotel „Ra­mada“ şi Hotel „Moldova“.
 

Comentarii