Alegerea lui Ponta

marți, 28 octombrie 2014, 02:50
3 MIN
 Alegerea lui Ponta

Îl va salva Victor Ponta pe Dan Voiculescu?

Fără îndoială, campaniile de televiziune anti-Băsescu și anti-ACL ale Antenelor se răsfrâng pozitiv asupra campaniei electorale a lui Victor Ponta. Habar n-am câte voturi au deviat Gâdea et comp. către candidatul PSD, dar destui pesedişti importanţi au recunoscut sincer că, fără acest ajutor "jurnalistic", Ponta nu ar fi avut prima şansă la câştigarea prezidenţialelor.

Dar cum nimic în lumea pesedistă nu este gratis, nu trebuie să fii genial ca Şova pentru a înţelege ce vor Antenele. Dacă va ajunge preşedinte, va accepta Victor Ponta să-l elibereze din puşcărie pe Dan Voiculescu?

În mod normal, pentru a nu asista la o manevră prea bătătoare la ochi, Ponta ar pregăti terenul din vreme. Ne-ar vorbi despre banderola de căpitan al naţionalei a talentatului fotbalist Gică Popescu, despre credinţa fără limite a lui Gigi Becali, despre cercetările pentru o viaţă mai sănătoasă ale lui Mencinicopschi etc., pentru a propune mai apoi o nouă lege a amnistiei/ graţierii care să îndrepte abuzurile regimului Băsescu. Printre beneficiari s-ar afla, pe undeva pe la coadă, rânjind, şi Dan Voiculescu. Dar îşi permite Ponta să-l elibereze pe "Dom’ profesor"? Cum vor reacţiona alegătorii, mai ales dacă economia ar începe să dea rateuri? La noi, dreptatea trece prin intestinul gros.

Nu cu multă vreme în urmă, răspunzându-i jurnalistului Moise Guran, premierul Victor Ponta declara că, în eventualitatea în care va fi ales şef al statului, nu va graţia nici o persoană acuzată de corupţie. Dar Ponta a devenit celebru îndeosebi prin minciunile sale pocnitoare, pe care le debitează cu o seninătate uluitoare. De ce s-ar ţine taman acum de cuvânt, mai ales că tot el, în varii ocazii, a afirmat că anumite condamnări sunt doar politice? Adică răzbunări ale lui Băsescu la adresa unor indivizi care au avut curajul să-l înfrunte. Faptul că exact aceiaşi ipochimeni au fost dovediţi de nenumărate ori a fi în spatele unor afaceri necurate reprezintă un aspect neesenţial într-o imagine de ansamblu. Una care urmăreşte strict destructurarea regimului Traian Băsescu.

Totuşi, în eventuala situaţie a unui Ponta – preşedinte hărţuit la orice oră din zi şi din noapte de Antene, soarta actualului lider al PSD nu va fi deloc una de invidiat. Mai ales că biografia premierului este suficient de suculentă, iar nesimţirea tuturor televiziunilor a atins cote maxime. Câte episoade picante minore sau majore din viaţa sentimentală a lui Victor Ponta nu vor ieşi atunci la iveală! Va rezista Ponta unei asemenea presiuni?

Ideea că agresivitatea Antenelor ar putea fi contracarată de o şi mai mare agresivitate din partea canalului România tv este o prostie. Chiar dacă (se spune că) patronul Ghiţă a strâns, prin metode specifice, probe compromiţătoare despre toţi şi despre toate, un astfel de război media mai degrabă ar şuprezi poziţia lui Ponta. Mai mult, posibila ascensiune în fruntea PSD chiar a amicului Sebastian Ghiţă va mai deschide un front (de data asta intern) în războiul pentru putere.

Prins între Antene şi România tv, între Ghiţă şi PSD, dar şi între electorat şi promisiuni neruşinate, Ponta îşi va dezvălui adevăratul caracter oleacă mai încolo, prin alegerile pe care va fi obligat să le facă. Îl va salva Ponta pe Dan Voiculescu? 

Comentarii