Unde va mai merge Victor Ponta la raliu?

Asfalt pe macadamul de la Cioca Boca

miercuri, 01 februarie 2017, 02:50
1 MIN
 Asfalt pe macadamul de la Cioca Boca

ătenii din Cioca Boca vor ieşi din noroaie din 2019. Primăria comunei Şcheia a demarat un proiect de modernizare a drumului comunal 70, care asigură legătura între satul Cioca Boca şi centrul comunei. Reabilitarea celor 5,2 km de drum ar asigura sătenilor posibilitatea unui acces facil spre DJ 246B şi cu DN 15D Roman – Vaslui. 

„Lăţimea părţii carosabile variază între 5 şi 6 metri şi nu este bine definită. Şanţurile sunt insuficiente sau lipsesc. Podeţele sunt insuficiente, colmatate sau de­gradate. Podeţele de acces la proprietăţi sunt în cea mai mare parte înfundate şi nu asigură scurgerea apelor din şanţurile existente. Podeţele de la drumurile laterale sunt înfundate sau de­gradate“, se menţionează în expertiza tehnică întocmită pentru realizarea proiectului.

Actualul drum este pietruit cu balast în grosime de 10-15 metri, amestecat însă cu pământ adus de vehicule de pe drumurile laterale, care nu sunt pietruite deloc. Drumul urmează să fie refăcut de la nivelul terasamentului, stratul de uzură urmând să fie realizat din beton asfaltic. Lucrările ar urma să dureze 15 luni. Con­tractul, estimat la 3,6 milioane de lei, va fi scos la licitaţie pe 17 fe­bruarie. De remarcat că Cioca Boca a devenit cunoscută la nivel naţional după ce, la Raliul Iaşului din 2010, acesta s-a accidentat aici cu maşina pe care era copilot.

 

 

Comentarii